Rozhodčí podle komise poškodili Slovácko v utkání s Libercem. Divoký zápas v Teplicích byl v pořádku

Fotbalisté Liberce podle komise rozhodčích neměli v sobotním utkání 26. ligového kola proti Slovácku kopat penaltu, z níž vyrovnali na 1:1. O kolo dřív naopak sudí Slovan poškodili, když chybně kvůli domnělému ofsajdu neuznali v Českých Budějovicích gól Kamsa Mary. Nedělní duel mezi Teplicemi a Opavou s několika spornými momenty rozhodčí podle komise zvládli bez výrazného přehmatu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jan Juroška ze Slovácka a Tomáš Malinský z Liberce

Zleva Jan Juroška ze Slovácka a Tomáš Malinský z Liberce | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Liberec proti Slovácku zahrával penaltu ve 43. minutě poté, co sudí Radek Dubravský ve spolupráci s asistentem Jiřím Křížem posoudili zákrok Jana Jurošky na Jana Kuchtu jako faul a hostující hráč navíc dostal žlutou kartu. Podle komise se však o nedovolený zákrok nejednalo.

Ligoví trenéři si začínají zvykat na nové pravidlo, častějším střídáním hlavně šetří síly

Číst článek

Naopak následné vyloučení stopera Slovácka Michala Kadlece těsně před pauzou označila komise v komuniké za správné. Liberec v přesilovce otočil zápas a po vítězném gólu v 90. minutě vyhrál 3:1.

O kolo dříve asistent Jaroslav Kubr připravil Slovan o vedoucí branku v Českých Budějovicích. Mara v 21. minutě při dorážce pravidla neporušil a nestál v ofsajdu. Liberec navzdory neuznanému gólu na jihu Čech zvítězil 1:0.

Na Stínadlech bez výrazných chyb

Chyby se sudí dopustili i v úterý v Jablonci, kde měl hlavní rozhodčí Ondřej Lerch v 58. minutě odpískat penaltu pro domácí za ruku zlínského Petra Buchty ve vápně. Severočeši i tak vyhráli 1:0.

Čisté konto číslo 18. Kolář překonal Čecha, absolutním rekordmanem samostatné ligy je Blažek

Číst článek

V nedělním duelu Teplic s Opavou komise rozhodčím žádnou zásadní chybu nevytkla. Sudí Karel Hrubeš podle ní dobře odpískal na každé straně jednu penaltu za ruku a v 37. minutě správně uznal i vyrovnávací gól na 1:1 v podání Bojana Dordiče, který nestál v ofsajdu.

Domácí se vehementně dožadovali odmávání ofsajdu i při brance Václava Juřeny na konečných 2:2 v 88. minutě, podle komise ale z dostupných záběrů nešlo určit, zda byla porušena pravidla.

Bez zaváhání rozhodčí zvládli středeční šlágr na Letné, v němž Sparta prohrála s Plzní 1:2. Chybu sudí neudělali ani v neděli v Karviné, kde hlavní Miroslav Zelinka po zhlédnutí záznamu kvůli faulu na sparťana Adama Hložka odvolal v úvodu vedoucí gól domácích. Při středeční bezbrankové remíze Opavy s Karvinou zase rozhodčí správně neuznal na každé straně po jedné brance kvůli ofsajdu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme