Chaos v Rumunsku. V Craiově zranil dělbuch rozhodčího, soupeř Boleslavi je bez trenéra

Nejen česká nejvyšší soutěž řeší v těchto dnech nebezpečné používání pyrotechniky na fotbalových stadionech. Zápas 2. předkola Evropské ligy mezi Craiovou a Honvédem Budapešť byl na půl hodiny přerušen poté, co dělbuch zasáhl hlavního rozhodčího.

Tento článek je více než rok starý.

Bukurešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po derby Panathinaikosu s Olympiakosem přerušili v Řecku fotbalovou ligu kvůli řádění fanoušků

V Craiově zranil dělbuch hlavního rozhodčího (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Dvojzápas mezi Craiovou, za kterou hraje i bývalý sparťan Bogdan Vatajelu, a Honvédem žádnou výjimečnou fotbalovou podívanou nenabídl a po 210 minutách hry bez vstřelené branky mířil k penaltovému rozstřelu. V samém závěru prodloužení ale došlo k hromadné strkanici mezi hráči obou týmů, do níž se zapojili i domácí fanoušci.

Z hlediště totiž přiletělo několik předmětů a jeden z dělbuchů přistál bezprostředně vedle hlavního rozhodčího Arnolda Huntera. Za severoirským sudím musela přímo na trávník přijet sanitka.

Jak uvedl maďarský klub na svém webu, po incidentu se strhla dlouhá debata mezi zástupci obou týmů a delegátem utkání o pokračování zápasu. Po půlhodinové pauze nakonec odřídil zbývající vteřiny prodloužení čtvrtý rozhodčí a po následných penaltách postoupil domácí rumunský celek.

Dá se předpokládat, že Evropská fotbalová unie (UEFA) rozdá dodatečné tresty. V loňské sezoně byla ve stejné fázi soutěže potrestána za divácké nepokoje uzavřením stadionu na jeden zápas a peněžitou pokutou například pražská Sparta.

Andone oznámil rezignaci

Fotbalisté FCSB (bývalá Steaua Bukurešť) se ve druhém předkole Evropské ligy po jasném vítězství 3:0 v prvním utkání na půdě arménského Alaškertu na postup pořádně natrápili. V odvetě prohrávali v poločase 1:3 a navíc hráli o deseti bez vyloučeného stopera Balasy.

Byla to taková divočina, pěkný zápas, pochvaloval si po vítězné odvetě boleslavský trenér Weber

Číst článek

V tu dobu byl outsider gól od postupu, po hodině hry ale uklidnila rumunský celek Comanova trefa. Nadcházející soupeř Mladé Boleslavi ve třetím předkole EL už ale porážku 2:3 neodvrátil a trenér Bogdan Andone oznámil podle klubového webu bezprostředně po utkání svou rezignaci. Andone u týmu vydržel měsíc a půl a odkoučoval jen sedm soutěžních utkání.

„Nejostudnější zápas v historii rumunského fotbalu. Salomao a Moutinho budou vyškrtnuti ze soupisky pro evropské poháry. A Balasa už za můj tým nikdy nenastoupí,“ citoval rumunský sportovní deník Gazeta Sporturilor majitele FCSB Gigiho Becaliho.

„O přestávce jsem poslal do šatny svého generálního manažera, aby týmu vyřídil: hrajte fotbal a poražte je i v deseti. Bogdan je dobrý chlap, ale v tu chvíli byl ztracený,“ dodal svérázný majitel.

Vít Moravec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme