Ruští fotbalisté měli dopovat na mistrovství světa, podezření prověřuje FIFA

Mezinárodní fotbalová federace FIFA prověřuje podezření, že byl kompletní ruský tým na mistrovství světa v Brazílii 2014 součástí státem řízeného dopingového programu. Rusko hostí za rok světový šampionát a v současnosti tam pořádá přípravný Pohár FIFA.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští fotbalisté aktuálně hrají na Konfederačním poháru

Ruští fotbalisté aktuálně hrají na Konfederačním poháru | Zdroj: Reuters

S informací o možném dopingu přišel britský list Mail on Sunday. Německé agentuře SID světová federace potvrdila, že podezření prověřuje společně se svým lékařským oddělením.

Vedle 23 fotbalistů z kádru na MS 2014 je údajně ještě dalších 11 hráčů na seznamu zhruba tisícovky ruských sportovců, kteří jsou spojováni s dopingem. Ruští fotbalisté dosud nečelili konkrétnímu dopingovému podezření.

Z týmu ze světového šampionátu v Brazílii byla šestice ruských fotbalistů i na Poháru FIFA, z nějž hostitelé vypadli v sobotu po porážce 1:2 s Mexikem v závěrečném utkání základní skupiny.

Po odhalení státem řízeného dopingu byli vyřazeni z mezinárodních soutěží ruští atleti, kteří přišli mimo jiné o loňské OH v Riu a až na výjimky nebudou ani na letošním MS. Z paralympiády byla ruská výprava vyřazena celá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme