Giggs jako trenér Walesu skončil. Bývalý záložník Manchesteru United půjde za napadení žen k soudu

Rok a půl po zadržení a následnému obvinění z napadení dvou žen skončil Ryan Giggs oficiálně jako trenér fotbalistů Walesu. Bývalého hvězdného záložníka Manchesteru United čeká soud 8. srpna. Reprezentaci od vypuknutí aféry trénuje Robert Page a pod jeho vedením se tým připravuje na podzimní mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Cardiff Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalista Manchesteru United a trenér Walesu Ryan Giggs

Bývalý fotbalista Manchesteru United a trenér Walesu Ryan Giggs | Zdroj: Reuters

„Bylo pro mě ctí vést svou zemi, ale je správné, že svaz, trenéři i hráči se chystají na šampionát s jistotou a bez spekulací ohledně funkce hlavního trenéra. Nechci, aby přípravy na mistrovství světa byly ovlivněny, destabilizovány nebo jakkoli ohroženy pokračujícím zájmem o tento případ,“ uvedl v pondělí osmačtyřicetiletý Giggs.

Trenér velšských fotbalistů v problémech, legendu Manchesteru United Giggse zatkli za napadení

Číst článek

Policie jej zadržela 1. listopadu 2020 v domě ve Worsley. Obviněn byl z napadení bývalé přítelkyně a její sestry, přičemž jedna z nich údajně utrpěla lehká zranění.

Giggs byl propuštěn na kauci, čelí nicméně obvinění nejen z napadení bývalé partnerky, ale také z manipulativního či násilného chování v letech 2017 a 2020. Vinu odmítl.

Soudní proces měl začít již v lednu, ale byl odložen na srpen. Po jeho dočasném odstoupení Page s týmem vybojoval po 64 letech účast na MS, v červnovém finále play-off Wales udolal Ukrajinu. Svaz Giggsovu rezignaci přijal.

„Jsme mu vděční za jeho působení u národního týmu a ceníme si rozhodnutí, které učinil a které je v nejlepším zájmu velšského fotbalu,“ uvedl svaz.

Giggs hrál za United 23 let, stal se s ním třináctkrát anglickým šampionem a dvakrát triumfoval v Lize mistrů. V reprezentaci nastoupil k 64 zápasům.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme