Sbohem po 25 letech. Francesco Totti se emotivně rozloučil s AS Řím

Fotbalisté AS Řím rozhodli o udržení druhého místa v Serii A až na poslední chvíli. Hlavním hrdinou ale nebyl střelec vítězného gólu. Po závěrečném hvizdu přišlo emotivní loučení kapitána a hrající legendy „Vlků“ Francesca Tottiho.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na hřiště přišel tradičně až ve druhém poločase. Gól nedal, ani na žádný nepřihrál, přesto byl Francesco Totti hlavním hrdinou posledního zápasu AS Řím v sezoně. Fanoušci mu před stadionem postavili sochu, nad Římem proletělo letadlo s nápisem: „Díky, kapitáne" a olympijský stadion byl ještě dlouho po zápase plný.

Francesco Totti slaví 40. narozeniny. Italská legenda je celý život věrná jednomu klubu

Číst článek

40letému Tottimu se draly do očí slzy, rozloučil se se spoluhráči i soupeři, na hřiště dorazila manželka i se třemi dětmi, zatímco legendární útočník naposledy děkoval tribunám. „Snad na mě můžete být hrdí," dostal ze sebe v dojetí. „Budete mi chybět," napsal na míč, který kopl mezi diváky.

Do prvního týmu se Francesco Totti dostal v šestnácti letech, už ve dvaadvaceti nosil kapitánskou pásku a stal se symbolem klubové věrnosti. S AS získal jediný titul, ale vytrvale odmítal nabídky silnějších týmů, měl i nabídku z Realu Madrid, přesto zůstal ve „věčném městě".

Za AS Řím odehrál 786 zápasů a vstřelil 307 gólů. O víkendu si zapsal poslední start v Serii A, ale není jasné, jestli a kde bude hrát dál. „Jsem připravený na nové výzvy," napsal fanouškům na Facebooku. Spekuluje se, že jeho další kroky povedou do Číny či americké MLS, v Římě má připravené místo v managementu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme