Schick do Juventusu nepůjde. Turínský klub se nedohodl na podmínkách přestupu se Sampdorií

Juventus Turín údajně odstoupil od záměru koupit ze Sampdorie Janov českého fotbalistu Patrika Schicka, za kterého měl zaplatit 30,5 miliónu eur. Kvůli údajným nesrovnalostem při zdravotní prohlídce chtěl dohodu změnit, na to však Sampdoria nepřistoupila. Po úterní schůzce obou klubů o tom informuje Sky Italia, oficiálně by mělo být rozhodnutí oznámeno ještě v průběhu večera.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick v Juventusu Turín

Patrik Schick v Juventusu Turín | Zdroj: Juventus.com

Jednadvacetiletý útočník měl po vydařené premiérové sezoně v Itálii řadu nabídek, ale nakonec se rozhodl pro Juventus, který byl připraven výstupní klauzuli navýšit na 30,5 miliónu eur (zhruba 797 miliónů korun) a udělat z něj druhého nejdražšího českého fotbalistu v historii. Už 22. června byl Schick na zdravotní prohlídce a přestup měl být dotažen po jeho návratu z mistrovství Evropy do 21 let. K tomu však už nedošlo.

Podle Juventusu totiž zdravotní prohlídka odhalila problémy se srdcem, které sice nebyly vážné, ale Schick by potřeboval přes měsíc klid. Proto podle italských médií chtěl Juventus dohodu změnit na hostování s pevnou opcí v případě, že Schick bude schopen odehrát určitý počet zápasů.

To však prezident Sampdorie Massimo Ferrero odmítl s tím, že Schick je zcela zdravý a že ho prodá jinam, pokud o něj nemá Juventus zájem. V úterý se sešel s vedením turínského velkoklubu a podle dostupných informací se kluby nedohodly a přestup ztroskotal.

Schick tak bude muset řešit, zda bude pokračovat v Sampdorii, nebo přijme některou z jiných možností na přestup. Spekuluje se o nabídkách z Paris St. Germain, Interu Milán či AS Řím. Římané se však měli domluvit na příchodu jiného útočníka Grégoirea Defrela ze Sassuola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme