Schick oficiálně patří AS Řím, podepsal smlouvu na pět let

Útočník Patrik Schick byl oficiálně představen jako nová posila AS Řím, kam zamířil ze Sampdorie Janov. Český fotbalista podepsal pětiletou smlouvu a jeho cena se může vyšplhat až na 38 milionů eur.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick podepsal smlouvu s AS Řím

Patrik Schick podepsal smlouvu s AS Řím | Foto: asroma.com

 „Jsem velmi spokojený a šťastný, že jsem tady. AS Řím je pro mě ideální tým a už se těším na tréninky mužstvem, abych se připravil na zápasy,“ řekl Patrik Schick klubové televizi.

21letý útočník ještě v předminulé sezoně hostoval v pražských Bohemians, pak ze Sparty přestoupil do Sampdorie Janov, kde ve 32 zápasech vstřelil 11 gól. Okamžitě tak upoutal pozornost evropských velkoklubů.

Dlouho to vypadalo, že se upíše Juventusu, ale kluby se nakonec nedohodly a začala jednání s AS Řím, kde se stal nejdražší posilou v historii. Víc klub z „věčného města“ nezaplatil ani za Gabriela Batistutu. Za roční hostování zaplatí AS 5 milionů eur, dalších 33 milionů zaplatí za rok.

Zároveň je Schick druhým nejdražším českým fotbalistou v historii po Pavlu Nedvědovi. Bývalého reprezentačního kapitána v roce 2001 koupil Juventus z Lazia Řím za zhruba 1,6 miliardy korun.

„Patrik je jedním z největších talentů evropského fotbalu. Jsme moc rádi, že jsme se dohodli, protože ho chtělo hodně týmů a vybral si nás,“ těšilo ředitele AS Řím Ramón Rodríguez Verdejo, ředitel AS Řím známý jako Monchi.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme