Schick před evropským šampionátem: Mám velkou motivaci a přeju si, abychom společně něco dokázali

Před dvěma lety skončili čeští fotbalisté na domácím mistrovství Evropy do 21 let už po základní skupině. Jejich následovníci na aktuálním šampionátu v Polsku chtějí být úspěšnější a potvrdit tak sílu současného kádru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Patrik Schick

Fotbalista Patrik Schick | Zdroj: ČTK

„Furt je to závěrečný šampionát, kam se každý rok nepostupuje, takže mám velkou motivaci. Chtěl bych a přeju si, abychom tam společně něco dokázali,“ říká Patrik Schick. Fotbalista, který v této sezoně výrazně postoupil ve své kariéře a je asi blízko přestupu ze Sampdorie Janov do slavnějšího klubu. Šikovný útočník se pravidelně dostává do reprezentačního A-týmu a napodobují ho i další.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté do 21 let nechtějí být na mistrovství Evropy jen do počtu.

Třeba Tomáš Souček, který má stejně jako jeho spoluhráči z jednadvacítky i po ligové sezoně nabitý program. „Všichni říkají, že jsme mohli být na dovolené, ale my to bereme jinak. Je to pro nás velká motivace, je to prakticky největší turnaj, co pro nás pro všechny může být a všichni se na to těšíme,“ řekl Radiožurnálu. 

A podobně přemýšlí před turnajem v Polsku i další fotbalista se zkušenosmti z A-týmu, Jakub Jankto z italského Udine. „Už je skoro dva, nebo tři týdny po sezoně, takže únava stoupá i psychika už není taková, jak by měla být, všechno cítíte víc. Samozřejmě nebudeme říkat, že se všichni netěšíme na dovolenou, protože jsme dřeli jedenáct měsíců, ale čeká nás poslední turnaj, vyvrcholení sezony, takže do toho musíme dát maximum a hecnout se.“

A aby se fotbalisté hecli a v hlavě ještě nepovolili, se snaží i vedení reprezentace do 21 let. Trenér Vítězslav Lavička má v tomhle směru jasno. „Mentální přípravu beru jako hodně důležitou součást sportovního tréninku, nebo přípravy na akci jako je Euro. Bavil jsem se s hráči a oni to vnímají podobně jako já. Prošli jsme náročnou kvalifikací a teď je před námi vrchol dvouletého cyklu,“ vysvětlil.

Do Polska se čeští mladíci přesunou zítra a mistrovství Evropy pro ně začne v neděli utkáním se silným Německem. Ve skupině mají ještě Itálii a Dánsko.

Mirko Vasić, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme