Sevilla uspěla na hřišti Huescy a pokračuje na vítězné vlně. Vaclík vychytal první nulu v sezoně

Fotbalisté Sevilly zvítězili i díky brankáři Tomáši Vaclíkovi v 11. kole španělské ligy na hřišti nováčka Huescy 1:0. Český reprezentační gólman si připsal v dresu andaluského celku první čisté konto v sezoně. V 83. minutě rozhodl Júsuf En-Nesjrí. Real Madrid doma podlehl Alavésu 1:2 a nevyhrál potřetí za sebou. Atlético vyhrálo ve Valencii 1:0 a šestým vítězstvím po sobě se bodově dotáhlo na vedoucí San Sebastian. Navíc sehrálo o utkání méně.

Madrid (Aktualizováno: 23:11 28. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý český reprezentant Vaclík chytal za Sevillu ve třetím soutěžním utkání po sobě a znovu oslavil výhru. Jeho konkurent Jasín Bunú, který nastupoval pravidelně od začátku sezony, je mimo hru kvůli koronaviru.

Liverpool přišel o výhru v Brightonu penaltou v nastavení. Mahriz řídil hattrickem kanonádu City

Číst článek

Proti nováčkovi soutěže ale český gólman příliš práce neměl, když musel řešit jen jeden soupeřův střelecký pokus mezi tři tyče. Andaluský celek v La Lize naplno bodoval potřetí za sebou a je pátý. Huesca jako jediná v ligové sezoně nezvítězila.

„Odehráli jsme dobré utkání. Tři body jsme si zasloužili. Podařilo se nám dát gól a proti tak těžkému soupeři jsme i dobře bránili. Moc týmů tady vyhrávat nebude,“ řekl pro klubový web trenér Sevilly Julen Lopetegui.

Real bez zraněného kapitána Sergia Ramose poprvé inkasoval v páté minutě, kdy Luca Pérez z pokutového kopu nezaváhal. Proti Bílému baletu se ve třetím kole po sobě kopala už pátá penalta, tedy stejný počet jako v předchozích 52 zápasech v soutěži. Čtyři minuty po pauze zvýšil Joselu, za domácí se v závěru prosadil Casemiro. Real ztrácí ze čtvrté příčky na vedoucí duo šest bodů, městský rival má navíc utkání k dobru.

O výhře Atlética rozhodl vlastním gólem v 79. minutě obránce Toni Lato. Madridský tým natáhl ligovou neporazitelnost na 25 zápasů a jako jediný v ligové sezoně nenašell přemožitele. Naposledy podlehl v únoru městskému rivalovi Realu.

Elche remizovalo doma s Cádizem 1:1, přestože celý druhý poločas hrálo v deseti. Hosté ale v přesilovce pouze vyrovnali.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:
Elche - Cádiz 1:1 (38. Boyé - 55. Álvaro), Valencie - Atlético Madrid 0:1 (79. vlastní Lato), Huesca - FC Sevilla 0:1 (83. En-Nesjrí), Real Madrid - Alavés 1:2 (86. Casemiro - 5. Pérez z pen., 49. Joselu).

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme