Brankář v roli střelce. Vaclíkův kolega Bunú zachránil Seville bod v utkání s Valladolidem

Brankář Sevilly Bunú se ve španělské lize zapsal mezi střelce a zachránil favorizovaným hostům na hřišti Valladolidu alespoň bod za remízu 1:1. Čtvrtý tým tabulky ale může nabrat další ztrátu na vedoucí trio, Real Madrid už se mu vzdálil na pět bodů po vítězství 3:1 ve Vigu a je v neúplné tabulce druhý. Dvěma brankami a asistencí se na výhře podílel útočník Karim Benzema.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marocký brankář Bunú

Marocký brankář Bunú | Foto: INA FASSBENDER | Zdroj: Reuters

Nejlepší střelec Realu dvakrát těžil z práce Toniho Kroose. Ve 20. minutě zužitkoval jeho kolmici za obranu a o deset minut později pro něj německý záložník před gólovou střelou vybojoval míč na hranici vápna.

Vigo snížilo zásluhou Santiho Miny, ale Benzema korunoval skvělý výkon v nastaveném čase, kdy předložil míč před prázdnou bránu Marcu Asensiovi. Bílý balet bodoval podesáté za sebou a zaostává o tři body za městským rivalem Atléticem, které má zápas k dobru. Vigo je jedenácté.

Utkání ve Valladolidu dlouho spělo k překvapivému vítězství sestupem ohrožených domácích, které poslal do vedení v 44. minutě z pokutového kopu Fabiáno Orellana.

Při sázce na všechno v úplném závěru ale přišla chvíle Maročana Bunúa, jemuž dělal v utkání náhradníka český gólman Tomáš Vaclík. V poslední minutě nastaveného času domácí obrana podcenila situaci po rohovém kopu, míč se po závaru a odrazu od tyče dostal postupně až k brankáři Sevilly, který ho pohotově poslal z malého vápna do sítě.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:

Bilbao - Eibar 1:1 (9. Berchiche - 17. Kike), Vigo - Real Madrid 1:3 (40. Mina - 20. a 30. Benzema, 90.+3 Asensio), Huesca - Pamplona 0:0, Valladolid - FC Sevilla 1:1 (44. Orellan z pen. - 90.+4 Bunú).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme