Mizérie v lize i v poháru. Opava vypadla z Mol Cupu s třetiligovými Karlovými Vary

Fotbalisté Opavy vypadli z domácího poháru MOL Cupu. Poslední tým prvoligové tabulky prohrál ve třetím kole 0:3 v Karlových Varech. Za domácí mužstvo z třetí ligy, které absolvovalo první soutěžní zápas od loňského října, se dvakrát trefil Rostislav Vokáč a jednou Zdeněk Skala.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Opavy prožívají trápení v lize i v poháru

Fotbalisté Opavy prožívají trápení v lize i v poháru | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Opava je pátým týmem z nejvyšší soutěže, který v tomto pohárovém ročníku již skončil. V prvním kole nečekaně vypadl ligový nováček Pardubice s divizním Kolínem. Ve druhém kole Zlín prohrál na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí. Ve třetím kole Karviná s Příbramí nestačily na druholigové celky Vlašimi, respektive Hradce Králové.

Změny kvůli mrazům. Víkendové zápasy první fotbalové ligy začnou dříve

Číst článek

Opava oproti lize nastoupila v kompletně obměněné sestavě a z obvyklé základní jedenáctky nehrál nikdo. „Vzhledem ke zdravotním potížím, které kluky trápí, jsme se rozhodli postavit tuto sestavu. Svou roli samozřejmě hrál i fakt, že nás v sobotu čeká velice důležité utkání s Příbramí. Do ostrého zápasu tak po dlouhé době naskočili hráči, kteří v lize tolik nehrají nebo čekají na svou šanci,“ uvedl pro média opavský trenér Alois Skácel.

„Snažili se, ve hře měli dobré věci, ale rozhodla zkušenost. I přesto si myslím, že pro naše kluky to byla velmi cenná konfrontace. Soupeři gratulujeme, my musíme pracovat dál,“ dodal trenér, který vede aktuálně poslední tým ligové tabulky spolu s Radoslavem Kováčem.

Karlovarská Slavia poprvé výrazně zahrozila v 21. minutě, jenže Skala hlavičkoval do břevna. Po půlhodině hry se domácí dočkali. Vokáč vystihl „malou domů“ hostů a poslal své mužstvo do vedení.

Šest minut po přestávce už Skalovi zakončení hlavou vyšlo a zvýšil na 2:0. V 76. minutě se taktéž hlavičkou prosadil podruhé v zápase Vokáč.

V úterý se měl hrát i duel Ostravy s druholigovým Třincem. Kvůli sněhové kalamitě a nezpůsobilému terénu byl odložen.

Karlovy Vary - SFC Opava 3:0 (1:0)
Branky: 30. a 76. Vokáč, 51. Skala.
Sestava Opavy: Digaňa - Jelínek, Vrána, Blažej (82. Smilek) - Janjuš, Wybraniec (63. Mičola), Koschatzký, Gorčica, Ščudla (22. Manzia) - Kramář (63. Kuča), Rataj. Trenér: Skácel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme