Nadějný výsledek do odvety. Sigma Olomouc porazila Kajrat Almaty s hvězdným Rusem Aršavinem 2:0

Sigma Olomouc porazila při návratu do pohárové Evropy po devíti letech v prvním zápase 3. předkola Evropské ligy kazažský klub Kajrat Almaty 2:0 po gólech Martina Sladkého a Václava Pilaře. Divoký zápas plný šancí na obou stranách oba celky dohrávaly bez vyloučených hráčů v deseti. Do odvety, která se hraje příští čtvrtek v Kazachstánu, si tak Hanáci povezou příjemný výsledek.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Sigmy po úvodním gólu Martina Sladkého

Radost hráčů Sigmy po úvodním gólu Martina Sladkého | Zdroj: ČTK

Sigma Olomouc po prvním poločase po zásluze vedla 1:0. Šancí skórovat měla více, ale nakonec do sítě Kajratu spadla pouze krásná střela levého obránce Martina Sladkého z 21. minuty, která zapadla přesně do horního rohu brankáře Plotnikova.

‚Blbý gól, ale naše chyba.‘ Slavie dostala zvláštní branku, dokázala však vyrovnat. S Kyjevem rozhodne odveta

Číst článek

Hosté z Kazachstánu hrozili především v úvodní dvacetiminutovce. Po inkasované brance ale spadli do útlumu, který ještě prohloubilo vyloučení obránce Sujumbajeva z 37. minuty. Obránce Kajratu viděl rovnou červenou kartu, když těsně před pokutovým územím srazil unikajícího Václava Pilaře.

Olomouckým se v druhém poločase podařilo záhy zvýšit skóre, když se v 50. minutě trefil Pilař. Ani Sigma zápas nedohrála v plném počtu, protože si po druhé obdržené žluté kartě bezmála o půlhodinu zkrátil zápas kapitán domácích Michal Vepřek.

Kajrat se po vyrovnání počtu hráčů na hřišti stále častěji osměloval a vyrážel do protiútoků a Sigmu před její brankou tlačil. Kazašskému týmu se dokonce podařilo dvakrát nastřelit tyč Buchtovy branky, gól však nevstřelili.

Olomoučtí si tak do odvety, která se bude hrát v Almatě příští týden, vezou vzhledem k pohárové matematice dobrý výsledek. Dvakrát skórovali a ani jednou neinkasovali. Pokud zápas na umělé trávě v Kazachstánu zvládnou, čeká Sigmu pravděpodobně atraktivní soupeř v podobě španělské Sevilly.

Sigma Olomouc - Kajrat Almaty 2:0 (1:0)
Branky: 21. Sladký, 50. Pilař. Rozhodčí: Irrati - Preti, Liberti (všichni It.). ŽK: Vepřek, Kalvach - Eseola. ČK: 68. Vepřek - 37. Sujumbajev. Diváci: 6118.
Sestavy:
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Kalvach, Houska - Pilař (64. Hála), Plšek (85. Yunis), Falta - Nešpor (75. Zahradníček). Trenér: Jílek.
Almaty: Plotnikov - Lunin, Bateau, Politevič, Sujumbajev - Isael, Elek, Juan Felipe, Aršavin (53. Kuat) - Eseola (57. Eppel), Islamchan (79. Iličevič). Trenér: Ferrer.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme