Olomouc má náhradu za Jílka. Sigmu od nové sezony povede Látal

Novým trenérem fotbalistů Sigmy Olomouc se stal devětačtyřicetiletý Radoslav Látal. Kouč se podle klubového webu dohodl na tříleté smlouvě. Na lavičce moravského celku nahradí Václava Jílka, kterého vykoupila pražská Sparta.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal

Nový trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal | Foto: SK Sigma Olomouc, FB SK Sigma Olomouc

Látal byl bez angažmá od konce loňského roku, kdy skončil ve slovenské Trnavě, se kterou se dostal do Evropské ligy a vyhrál s ní slovenskou ligu.

„Měl jsem nějaké nabídky, ale rozhodně jsem neváhal. Táhlo mě to domů a chtěl jsem si znovu vyzkoušet českou ligu. Nějaký vztah k Olomouci mám, výrazné váhání tam nebylo,“ řekl Látal na tiskové konferenci.

Sparta ulovila nového trenéra v Olomouci, od příští sezony ji místo Ščasného povede Jílek

Číst článek

Látal má s Olomoucí bohaté zkušenosti. Do Sigmy přišel v 15 letech z Prostějova a po necelých dvou letech se probojoval do prvního mužstva. Byl součástí týmu, který pod vedením Karla Brücknera vybojoval největší úspěchy v historii klubu.

Za Sigmu odehrál ve třech etapách celkem 137 zápasů, ve kterých vstřelil 12 branek.

„Mužstvo v prvé řadě potřebuji poznat, hráče znám ze svého pozorování. Chci do nich dostat týmovost, ta je zásadní,“ prohlásil kouč.

Olomouc se v právě skončené sezoně umístila na osmém místě ligové tabulky a postoupila do nadstavbové skupiny o Evropu, ale hned v úvodním semifinále nečekaně vypadla v dvojzápase se Zlínem. Jílek trénoval Hanáky od roku 2015.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme