Přípravu s Ukrajinou nebereme na lehkou váhu, ujistil Šilhavý. V bráně dostane šanci Staněk

Trenér českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý nasadí do středečního přípravného utkání s Ukrajinou i hráče širšího kádru, kolik změn z obvyklé sestavy udělá, ale nechtěl říct. Prozradil jen to, že chytat bude plzeňský gólman Jindřich Staněk. Před Ukrajinou, která stejně jako český celek došla do čtvrtfinále nedávného mistrovství Evropy, má velký respekt.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: ROBERT PERRY | Zdroj: Reuters

Reprezentanti dosud během zářijového programu odehráli dvě utkání světové kvalifikace - ve čtvrtek porazili Bělorusko 1:0 a v neděli prohráli v Belgii 0:3. Šilhavý už dopředu avizoval na zápas s Ukrajinou změny v sestavě.

Fotbalovou reprezentaci doplnil brankář jednadvacítky Kovář, nahradil zraněného Vaclíka

Číst článek

„O většině postů už jsme rozhodnuti, ale další jména neprozradím. Jindra Staněk je výjimka, toho čeká speciální den. Utkání nebereme na lehkou váhu, je to mezistátní zápas s velmi kvalitním soupeřem. Určitě žádné podcenění tady nemůže být, bereme to s respektem. Ale přesto budeme chtít zapojit hráče širší nominace,“ řekl na online tiskové konferenci Šilhavý.

„Respekt ze silného soupeře je určitě na místě. Budeme se snažit postavit ať už základní sestavu, nebo další hráče, kteří vstoupí do zápasu, co nejlíp, abychom byli dostatečně silní odehrát dobrý zápas. Nebudu říkat, jestli nebo jak moc bude sestava promíchaná. Ale věřím, že to zvolíme správně,“ dodal Šilhavý.

Nevyloučil, že někteří nejvíce vytížení hráči po komunikaci s jejich kluby nenastoupí od začátku. „Komunikace s kluby proběhla. Budeme se snažit to zohlednit, ale pořád je to mezistátní zápas, který je asi nejvíc. Uvidíme, co se dá dělat,“ prohlásil Šilhavý.

Po utkání v Belgii mu vypadl další hráč, zraněný brankář Tomáš Vaclík. Při zářijovém programu postrádá zhruba 20 hráčů. „Těch absencí bylo na jeden sraz až příliš. Ten zítřejší zápas byl naplánovaný, takže my se k tomu musíme postavit. Věřím, že kluci, kteří nastoupí, chytí svou šanci a ukážou se v dobrém světle, aby si řekli o další nominaci,“ podotkl Šilhavý.

Český tým naposledy hrál s Ukrajinou před třemi lety v Lize národů a v Charkově tehdy prohrál 0:1. Šlo o druhý zápas Šilhavého v roli hlavního trenéra reprezentace.

„Vzpomínám si moc dobře na ten začátek. Ukrajina je velice těžký soupeř, se kterým předtím národní tým prohrál doma na Slovácku. Pak jsme u nich prohráli 0:1, Ukrajinci byli lepším týmem, ale my jsme měli hlavně v druhém poločase nějaké šance. Tam se to začalo i trochu formovat,“ uvedl Šilhavý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme