Silvestrovská tradice po 34 letech padla. Derby internacionálů pražských ‚S‘ letos nebude

Poprvé po 34 letech se kvůli koronavirové pandemii a situaci v Česku neuskuteční Silvestrovské derby fotbalových internacionálů mezi Slavií a Spartou. Pořadatelé věří, že tradiční klání v Edenu by mohlo v červnu nahradit setkání legend obou pražských klubů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Zdroj: Profimedia

„Vzhledem k současné situaci v naší zemi a především k vývoji protiepidemického systému jsme bohužel nuceni zrušit Silvestrovské derby v letošním roce. Aktuálně se PES nachází ve čtvrtém stupni, byť svou hodnotou 76 bodů spadá do pátého. I kdyby se dokázal dostat do třetího stupně, není možné při omezení počtu 50 osob derby uspořádat,“ uvedli organizátoři na facebooku.

Tradiční silvestrovské derby skončilo remízou 3:3, kategorii veteránů ovládla Sparta

Číst článek

„Proto jsme byli nuceni učinit toto smutné rozhodnutí. Pevně věříme, že situace dovolí, abychom si letošní derby vynahradili v červnu příštího roku, kdy bychom rádi uspořádali setkání legend Slavie a Sparty,“ dodali pořadatelé.

Tradiční Silvestrovské derby internacionálů nad 35 let se hrálo nepřetržitě od roku 1986 a už 17 ročníků má za sebou také souboj veteránů pro hráče nad 45 let. Kvůli koronaviru se letos neuskuteční ani vánoční turnaj internacionálů, který se poprvé po 24 letech z technických důvodů nehrál už vloni.

Hrát se nebude ani v Ostravě

V pondělí se rovněž rozhodlo, že se v poslední den roku neuskuteční ani ostravské derby starých gard mezi Baníkem a Vítkovicemi.

„Bohužel se nedá nic dělat. Dlouho jsme se té naděje nevzdávali, ale situace je, jaká je. Za rok se snad za příznivějších okolností všichni sejdeme u dalšího ročníku,“ řekl manažer staré gardy Baníku Petr Zajaroš pro klubový web.

Legendy Baníku Ostrava a Vítkovic se měly letos utkat posedmnácté.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme