Slavia by mohla ztratit svou oporu. Obránce Simon Deli má namířeno do belgických Brugg

Mistrovská Slavia by před startem ligy mohla přijít o jednu ze svých největších opor. Obránce Simon Deli z Pobřeží Slonoviny by měl zamířit do druhého týmu loňského ročníku belgické ligy - FC Bruggy. Předseda představenstva už se se stoperem loučil na twitteru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoper Simon Deli v zápase s Chelsea

Stoper Simon Deli v zápase s Chelsea | Foto: Jaison Cairdnuff | Zdroj: Reuters

Belgický vicemistr by měl za sedmadvacetiletého fotbalistu Pobřeží slonoviny zaplatit podle deníku Sport zhruba 2,5 milionu eur (64 milionů korun), což je výstupní klauzule v hráčově smlouvě. Deli má v Edenu kontrakt ještě na jeden rok.

Slávisté doufali, že se jim povede velkou oporu udržet, ale pravděpodobně marně. I když přestup ještě není oficiálně uzavřen, šéf klubu Jaroslav Tvrdík už se na twitteru s Delim rozloučil.

„Napsal jsi mi, že jsem více než Tvůj šéf, že jsem jako Tvůj táta. A že nyní potřebuješ moje požehnání na cestu za novými výzvami. Je to hrozně těžké, Simone, budeš nám hrozně chybět. Ale máš právo udělat to nejlepší pro svoji rodinu a štěstí. V Edenu budeš vždy doma, Titáne!“ napsal Tvrdík.

Deli přišel do Slavie v lednu 2015 ze Sparty a s červenobílými získal dva ligové tituly i dvě vítězství v domácím poháru. Podílel se také na letošním postupu do čtvrtfinále Evropské ligy.

Zájem o něj měli podle médií rovněž Glasgow Rangers, ale nakonec ho pravděpodobně získají Bruggy. V belgickém mužstvu má nahradit nizozemského stopera Stefana Denswila, který minulý týden přestoupil do Boloni.

V obraně patnáctinásobného mistra Belgie by se Deli mohl setkat s bývalým spoluhráčem ze Slavie Ukrajincem Eduardem Sobolem, který přišel před týdnem na roční hostování ze Šachtaru Doněck.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme