Simulování ve fotbale už nebude beztrestné. Hříšník může čekat pokutu i zákaz činnosti

Od nové sezony první a druhé fotbalové ligy bude moci disciplinární komise Ligové fotbalové asociace dodatečně trestat simulování hráčů. Připravena je novela disciplinárního řádu, kterou ještě musí příští týden schválit výkonný výbor Fotbalové asociace ČR.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simulování už ve fotbale od nové sezony nebude beztrestné

Simulování už ve fotbale od nové sezony nebude beztrestné | Foto: Pavel Jiřík ml. | Zdroj: www.bohemians.cz

„Stávající disciplinární řád neumožňoval trestat simulování jako případ narušení řádného průběhu hry. To se díky této novele změní. Pro disciplinární komisi je to nástroj, jak podobné chování z profesionálních soutěží vymýtit," řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Se svými kolegy bude moci trestat hráče, kteří se budou snažit nafilmovat faul zejména v pokutovém území a oklamat sudího s cílem získat výhodu pro svůj tým.

Podle závažnosti provinění může hráč dostat pokutu, ale také zákaz činnosti až na dvě soutěžní utkání, což odpovídá například trestu za červenou kartu či osm žlutých karet.

„Je to významný posun v boji proti nešvaru, který se v poslední době objevil nejenom v české nejvyšší soutěži. Očekávám, že si díky novelizaci disciplinárního řádu každý z hráčů na hřišti rozmyslí, zda spadnout, či akci dokončit," uvedl předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme