Bývalý srbský fotbalista a trenér Mihajlovič zemřel. Ve věku 53 let prohrál boj s leukémií

Bývalý srbský fotbalista a trenér Siniša Mihajlovič zemřel ve věku 53 let. Rodák z Vukovaru, jenž jako hráč i trenér působil především v Itálii a naposledy vedl Boloňu, více než tři roky bojoval s leukémií. O jeho úmrtí informovala rodina.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Siniša Mihajlovič

Siniša Mihajlovič | Zdroj: Profimedia

Mihajlovič oznámil, že trpí akutní leukémií v červenci 2019. Po chemoterapii podstoupil na podzim transplantaci kostní dřeně a zdálo se, že nemoc ustoupila.

Letos v březnu se ale potíže vrátily a někdejší obránce musel zahájit další kolo léčby. Před několika dny se jeho stav zhoršil natolik, že musel být hospitalizován a v nemocnici v Římě v pátek zemřel.

„Respektuji tu nemoc. Budu jí čelit, s vypnutou hrudí, dívat se jí do očí, tak jak jsem to vždy dělal,“ reagoval před lety Mihajlovič na své zdravotní trable.

Na smutnou zprávu reagují i bývalí Mihajlovičovi spoluhráči a soupeři ze hřiště a na sociálních sítích sdílejí společné fotografie.

Mistr přímých kopů

Bývalý reprezentant Jugoslávie působil jako hráč v Itálii od roku 1992, kdy přestoupil z Crvené zvezdy Bělehrad do AS Řím. Postupně oblékal i dres Sampdorie Janov, Lazia a Interu Milán.

Jako trenér začal v roce 2008 v Boloni, v níž po dalších klubových angažmá v Itálii a působení u srbského národního týmu kariéru i uzavřel. Podruhé se mužstva ujal v lednu 2019, letos v září na lavičce skončil.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme