Kdybychom na postup nemysleli, tak se nedá hrát, burcuje před utkáním s Arsenalem Provod

Fotbalisté Arsenalu dali v téhle sezóně Evropské ligy nejvíc gólů, tři jejich útočníci stáli celkem přes pěti miliard korun. Ale slávisté si i tak troufají, že je můžou vyřadit a dostat se do semifinále soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Provod

Lukáš Provod | Zdroj: Profimedia

„Ta útočná řada je celá exkluzivní. Když si vezmu Lacazeta, Obameyanga a takové hráče, tak je opravdu náročné vybrat jednoho,“ zmiňuje záložník Slavie Lukáš Provod největší hvězdy Arsenalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi vstupuje Slavia Praha do čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem

A když k Alexandru Lacazettovi a Pierre-Emericku Aubameyngovi přidáte ještě Nicolase Pepeho, jde o tři nejdražší přestupy v historii klubu, který za ně celkem vysázel v přepočtu přes pět miliard korun.

To je suma, ze které by slávisté vyžili několik let a menší ligové kluby možná i celé století.

„Pro nás bude důležité, abychom hráli jako tým a abysme si s těmi individualitami, jaké Arsenal má, pomáhali a díky tomu můžeme uspět,“ přeje si čtyřiadvacetiletý hráč pražského velkoklubu.

Žádné užívání, ale postup

Slávisté nemluví o žádném užívání si souboje se slavným soupeřem, není cítit, že by si přáli hlavně neudělat ostudu. A proč ne. Vždyť si pod trenérem Jindřichem Trpišovským dokázali, že můžou vyřadit Sevillu nebo Leicester a trápit Barcelonu, Chelsea, či Inter Milán.

„Ty zkušenosti jsou pro hráče bonus. Pro nás, jako pro český klub, když bysme přijeli z voleje, tak by ten skok byl obrovský,“ uvědomuje si Trpišovský. Jenže pro slávisty už to tak obrovský skok není, a tak si Lukáš Provod troufne říct.

„Arsenal je obrovský klub s obrovskou historií, všichni ten tým známe a dívali jsme se na něj jako malí kluci. Na druhou stranu my máme za sebou dobré zápasy v Evropě a kdybychom na postup nemysleli, tak se nedá hrát. Stanovili jsme si cíl, že postoupit chceme a kdyby se to povedlo, tak je to z říše snů.“ dodává Provod.

Slávisté by se do semifinále evropských pohárů vrátili po 25 letech. Bojovat o to začnou na stadionu fotbalistů Arsenalu ve čtvrtek večer v 21 hodin. Utkání můžete sledovat ONLINE prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz, nebo naladit stanici Radiožurnál.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme