‚Já už jsem tady potřetí,‘ říká před důležitým zápasem pražské Slavie v Rumunsku brankář Kolář

Před třemi lety si z rumunské Kluže odvezli nadějnou výhru 1:0, která jim pomohla v postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Ve čtvrtek chtějí fotbalisté Slavie na minulost navázat a vybojovat cenný výsledek do tabulky základní skupiny Konferenční ligy, ve které mají všechny čtyři týmy po čtyřech bodech.

Kluž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kolář

Ondřej Kolář | Zdroj: Profimedia

Malé „deja vu“ by možná chtěli zažít fotbalisté Slavie na výjezdu v rumunské Kluži. Před třemi lety na hřišti tamního týmu CFR vybojovali v kvalifikaci o Ligu mistrů výhru 1:0, a podobný výsledek by se jim hodil i ve čtvrtek, kdy se snaží o postup ze skupiny Konferenční ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si před zápasem v Kluži trenéra Jindřicha Trpišovského a brankáře Ondřeje Koláře

„Já už jsem tady historicky potřetí. Byl jsem tu s Libercem, kdy jsme nevyhráli, a pak i se Slavií. Ty vzpomínky budu mít vždycky úžasné. Podařilo se mi tehdy chytit penaltu a nastartovali jsme neuvěřitelnou sezonu, kdy se nám podařil udržet výborný výsledek 1:0 a pak v odvetě se nám podařilo postoupit do Ligy mistrů. Takže když jsem sem přijížděl, tak se mi vybavily jen příjemné vzpomínky,“ přiznává Ondřej Kolář, který bude při zranění Aleše Mandouse opět stát ve slávistické brance.

Slavia si prohrou s Kluží zkomplikovala boj o postup. ‚Věřím, že zbytek zápasů zvládneme,‘ říká Provod

Číst článek

Spolu s ním si ze současné nominace Pražanů zahráli v Kluži ještě Lukáš Masopust, Peter Olayinka a Ibrahim Traoré. A na lavičce byl jako tehdy i dnes trenér Jindřich Trpišovský.

„Při příjezdu na hotel se mi vybavily různé věci. Když jsme se sem po zápase vraceli, tak tu stál Nico Stanciu a s ním celá jeho rodina. Takže spíš takovéhle věci, které s tím souvisejí,“ vzpomíná trenér Slavie

Trpišovského obavy

Žít ze vzpomínek už ale Slávisté nemůžou. Před týdnem je Kluž v Edenu porazila 1:0, a pokud si chtějí Pražané před posledními dvěma duely skupiny vytvořit dobrou výchozí pozici na postup, potřebují získat body, a to ideálně plný počet. Trpišovský navíc varuje před tím, že domácí budou aktivnější v ofenzivě.

„Já si myslím, že ten styl fotbalu bude pořád stejný. Tak jako oni hrajou, ale myslím si, že doma budou odvážnější. Před těmi třemi lety tady bylo plno a skvělá atmosféra, která je přece jenom víc hnala do útoku,“ dodal kouč Pražanů.

Jaká atmosféra bude v Kluži tentokrát, se dozvíte v přímém přenosu Radiožurnálu Sport nebo v reportážních vstupech na Radiožurnálu. Utkání začíná v 18 hodin a 45 minut.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme