Fanoušci Slavie slíbili, že při fandění během zápasu s Chelsea se vyvarují pyrotechniky a výtržností

Čeká je nejprestižnější zápas za poslední roky, atmosféra ale mimořádná nebude. Fotbalisté Slavie se budou muset v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy proti londýnské Chelsea obejít bez 1900 fanoušků z nejhlasitější Tribuny Sever. Ta bude částečně uzavřená kvůli trestu disciplinární komise Evropské fotbalové unie za výtržnosti diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plachty s podobiznami Josefa Bicana a Františka Veselého, které budou zakrývat uzavřené sektory během zápasu mezi Slavií a Chelsea.

Plachty s podobiznami Josefa Bicana a Františka Veselého, které budou zakrývat uzavřené sektory během zápasu mezi Slavií a Chelsea. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Nejen z nebe, jak zpívají fanoušci ve svém chorálu, se ve čtvrtek bude dívat Josef Bican. Obří plachta s jeho podobiznou společně se stejně velkou fotkou další klubové legendy Františka Veselého aktuálně překrývá sektory, které musí zůstat prázdné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Domácí zápas Slavie proti Chelsea bude bez části diváků a snad i bez výtržností a pyrotechniky

„U našich fanoušků, kteří se nedostanou na stadion, panuje velká míra rozhořčení. Všichni mají pocit, že pro ně můžeme udělat něco mimořádného. V poslední dny a hodiny, kdy se to zintenzivňuje, dostáváme od rána třeba 150 hovorů nebo SMS zpráv,“ přibližuje předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, který v Edenu chybět nebude, stejně jako trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

„Já si vzpomenu na Sevillu. Kluci, když nastupovali na hřiště a bylo celostadionové choreo a celé tribuny byly zaplněné, tak to byl nádherný pocit. Bohužel to ale proti Chelsea nebude, ti lidi nám budou chybět,“ říká Trpišovský.  

„Věřím tomu, že budeme hrát čtvrté předkolo kvalifikace Ligy mistrů, a že přivítáme v základní skupině Ligy mistrů velké mezinárodní soupeře. A také, že to bude před plným stadionem, nikoliv před zavřenými tribunami,“ doufá kouč sešívaných.

Fanoušci Slavie chtějí klubu přispět na pokutu. Nebudou požadovat vrácení peněz za stornované vstupenky

Číst článek

Jestli Slavia postoupí do Ligy mistrů, příznivci až tolik neovlivní. Ovšem možnost hrát další evropská utkání se všemi otevřenými sektory ano. Proto se Jaroslav Tvrdík v pondělí sešel se všemi fanouškovskými skupinami a domluvil se s nimi, že alespoň v zápase s Chelsea nebudou používat žádnou zakázanou pyrotechniku, urážet funkcionáře českého ani evropského fotbalu a nebudou nic házet na trávník.

„Všechny házeče žádáme, aby toho nechali. Bude to trestat nejen klub, ale také my na tribuně,“ varoval v podcastu slávistických příznivců nazvaném Mezi námi fanoušky zástupce Tribuny Sever s přezdívkou subHuman. O tom, jaká bude v Edenu atmosféra, ale samozřejmě hlavně o tom, jaký se tam bude hrát fotbal, uslyšíte na Radiožurnálu v přímém přenosu čtvrtfinále Evropské ligy Slavia-Chelsea, či si o tom můžete přečíst v psaném online přenosu na webu iROZHLAS.cz. Utkání začne ve 21 hodin.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme