‚Blbý gól, ale naše chyba.‘ Slavie dostala zvláštní branku, dokázala však vyrovnat. S Kyjevem rozhodne odveta

Není nic neobvyklého, když se na fotbalové hřiště během utkání zakutálí druhý míč. Rozhodčí v tu chvíli může, ale taky nemusí hru přerušit. A jen málokdy má tahle situace takové následky, s jakými se teď potýká pražská Slavia. V prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů zbytečně inkasovala a s Dynamem Kyjev uhrála remízu 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Milan Škoda ze Slavie a Serhij Sydorčuk z Dynama Kyjev

Zleva Milan Škoda ze Slavie a Serhij Sydorčuk z Dynama Kyjev | Zdroj: ČTK

„Byl to blbý gól, někteří hráči přestali hrát, stěžovali jsme si rozhodčímu. Ten nám ale řekl, že je to naše chyba, že jsme nehráli,“ řekl po zápase Radiožurnálu záložník Tomáš Souček.

Slavia - Dynamo Kyjev 1:1. Domácí prohrávali, vyrovnali díky penaltě v nastavení

Číst článek

Hraj, dokud se nepískne! To je častá rada trenérů mladým fotbalistům a slýchal to jistě i Tomáš Souček. Kdo by čekal, že zrovna takhle si Slavia zkomplikuje boj o miliony a postup do Ligy mistrů.

Protože na hřiště patří v zápase odjakživa jen jeden míč, sešívaní jakoby najednou úplně vypnuli a čekali, že přítomnost druhého balonu na hrací ploše povede k přerušení hry. Jenže to se nestalo a záložník Dynama Kyjev Verbič ihned zkoprnělou obranu sešívaných ztrestal.

„V jednu chvíli tam byly dva míče, tak jsme mysleli, že se to přerušilo. Potom se ale ten balon vrátil, takže jsme čekali, že to rozhodčí přeruší. Bohužel se ale hrálo dál a byl z toho gól. Nechci to určitě svádět na rozhodčího, byla to naše chyba. Měli jsme hrát a nekoukat na to, že tam jsou dva balony,“ popisuje klíčovou situaci záložník Josef Hušbauer.

Právě on vypustil souboj s centrujícím Sydorčukem a pak jen nezúčastněně sledoval gólovou přihrávku.

I trenéra Jindřicha Trpišovského mrzí, že snahu a jinak solidní výkon týmu kazí tento kuriózní moment.

„Dostali jsme gól v podstatě z jediné jejich situace ve druhém poločase, navíc z autového vhazování. Pocity jsou rozpačité hlavně z výsledku, jinak si myslím, že do toho hráči celkově dali všechno. Konečný výsledek je, myslím, příznivější pro Dynamo,“ řekl trenér Slavie na pozápasové tiskové konferenci.

Díky Hušbauerově proměněné penaltě ze samého závěru utkání bylo nakonec na stadionu přece jen o něco veseleji. Co všechno napáchal jeden zatoulaný míč, se zřejmě ukáže až příští týden v odvetě.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme