‚Není to na pořadu dne.‘ Fanoušci Slavie na domácím utkání Evropské ligy asi nebudou, mrzí Tvrdíka

Fotbalisté Slavie Praha, kteří 11. března v osmifinále Evropské ligy přivítají na domácím stadionu Glasgow Rangers, budou s největší pravděpodobností hrát před prázdnými tribunami. Severu iROZHLAS.cz to řekl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Diváci nejen že nebudou smět na zápas Evropské ligy, ale mělo by dojít dokonce k úplnému pozastavení diváků na zápasech pořádaných Fotbalovou asociací České republiky,“ řekl redakci.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík | Foto: Barbora Reichová | Zdroj: CNC / Profimedia

„K mé lítosti mám od pana ministra Jana Blatného několik stanovisek. Jedno je, že nás v tomto záměru podpoří, a druhé, které řekl veřejně, že to v této etapě do 21. března není na pořadu dne,“ uvedl pro server iROZHLAS Tvrdík

‚Skotský klub, trenér Gerrard a obrovská historie.‘ Kouč Trpišovský je z losu Evropské ligy nadšený

Číst článek

Jak také sdělil, jednání s ministerstvem zdravotnictví pokračují, ale s ohledem na aktuální pandemickou situaci v Česku to na vpuštění alespoň části fanoušků na tribuny rozhodně nevypadá.

„Mám také dnešní čerstvou informaci od šéfa Ligové fotbalové asociace, že diváci nejen že nebudou smět na zápas Evropské ligy, ale že by mělo dojít dokonce k úplnému pozastavení diváků na zápasech pořádaných Fotbalovou asociací České republiky na Mol Cupu i na lize. Diváci tedy pravděpodobně nebudou na žádném fotbalovém utkání, tedy ani na Evropské lize,“ doplnil Tvrdík.

„Zatím to není potvrzené. My se snažíme ministerstvu zdravotnictví vysvětlit, aby byl určitý počet zástupcům sponzorů na utkání umožněn, a to za podmínky, že budou otestováni. Je to opatření, které by ministerstvo mohlo podpořit, protože když se zavádí povinné testování ve firmách, tak my jsme schopni na vlastní náklady každý týden otestovat jednotky tisíc lidí. To je myslím v zájmu boje s pandemií. Jestli se nám to povede, nebo ne, to teď nikdo neví,“ odpověděl šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Tvrdík psal Blatnému

První vzájemný souboj na stadionu v pražském Edenu se tak odehraje nejspíš bez diváků, přestože šéf Slavie Tvrdík 23. února na svém twitterovém účtu avizoval, že s ministerstvem zdravotnictví jedná o udělení výjimky.

O aktuálních podmínkách pro návštěvu fotbalových utkání rozhoduje ministerstvo zdravotnictví. Konkrétně „významná sportovní utkání“ dostala ve vládním nařízení výjimku s tím, že závazné hygienicko-epidemiologické podmínky určuje právě resort zdravotnictví. Jeho mluvčí Barbora Peterová redakci v úterý napsala, že podmínky pro utkání Evropské ligy se momentálně definují, ale přesné datum, kdy je ministerstvo zveřejní, zatím není možné odhadnout.

Prymulův přešlap

Pražané postoupili do osmifinále Evropské ligy přes anglický Leicester a nejen trenérovi Jindřichu Trpišovskému se splnil sen, když los určil jako příštího soupeře skotské Rangers.

Odpoledne Prymula volal po zpřísnění opatření, pak šel na zápas Slavie. Babiš s ním ukončil spolupráci

Číst článek

Právě během posledního domácího vystoupení Slavie v Evropské lize se na stadionu v Edenu objevil mimo jiné i poradce premiéra Andreje Babiše (ANO), epidemiolog Roman Prymula.

Někdejší ministr zdravotnictví přitom jen pár hodin před fotbalovým zápasem volal po zpřísnění opatření, která měla zpomalit šíření epidemie v Česku. Premiér s ním následně spolupráci ukončil.

Český šampion začne dvojzápas Evropské ligy 11. března doma stejně jako v předchozím kole proti Leicesteru, venkovní odveta je na programu o týden později.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme