Slavii čekají rekordmani Evropské ligy, v osmifinále se utká se Sevillou

Fotbalisté Slavie se v osmifinále Evropské ligy utkají se Sevillou, rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. První zápas odehrají sešívaní 7. března ve Španělsku, odvetu o týden později v Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Aktualizováno: 14:21 22. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

Sevillu jako soupeře Slavie v osmifinále evropské ligy vylosoval Andés Palop, trojnásobný vítěz Poháru UEFA, předchůdce Evropské ligy, který dvakrát slavil triumf právě se Sevillou.

Ať Dinamo celou soutěž vyhraje, popřál Chorvatům Vrba. Plzeň chce vypadnutí napravit v české lize

Číst článek

„Jsou dvě možnosti. Buď nás podcení a máme nějakou šanci, nebo nás nepodcení a bude to… Nechci říct šílené, ale pamatuji si to v Liberci, kde to bylo skoro 180 minut bez balonu. Snad nás trošku podcení,“ zareagoval pro Radiožurnál Vladimír Coufal.

První zápas se uskuteční ve čtvrtek 7. března ve Španělsku, odvetu bude o týden později hostit pražský stadion v Edenu. 

V letošním ročníku hájí branku aktuálně čtvrtého týmu Primera Division český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, který se se svými spoluhráči podívá do Česka v této sezoně už podruhé. V předkole totiž klub z Andalusie vyřadil Sigmu Olomouc. 

„Motivací je samotné osmifinále Evropské ligy. A to, že v Seville stojí v bráně Vaclík, který má fantastickou formu, nám stežuje fakt, že potřebujeme dát v Seville gól. To není motivace, ale spíše problém,“ řekl na konto španělského soupeře Vladimír Coufal.

Gólman už na los zareagoval na sociálních sítích, kam nasdílel píseň Ozzyho Osbourna „Mama, I'm Coming Home.“

Se Sevillou se slávisté utkali před 12 lety při své jediné účasti v Lize mistrů, ve Španělsku prohráli 2:4, doma 0:3.

Sevilla patří k hlavním favoritům na celkové vítězství. Evropskou ligu ovládla v posledních třech ročnících, do kterých zasáhla. Naposledy v roce 2016 ve finále porazila Liverpool. Loni vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů. 

„Jsme rádi, že jsme se vyhnuli týmům, které jsme si nepřáli. Já osobně si třeba nepřál Salzburg. Je to pro nás průměrná spokojenost. Jedná se o velký tým a jsou tam velcí hráči,“ hodnotil pro Radiožurnál Jindřich Trpišovský.

Los v Nyonu proti sobě svedl také týmy dalších dvou českých brankářů. Arsenal, ve kterém se na konec kariéry chystá Petr Čech, se utká s Rennes, kde Čech začínal a jehož branku aktuálně hájí Tomáš Koubek.

„Když losuje brankář, dějí se pěkné věci,“ okomentoval los Petr Čech na twitteru společně se svou fotografií ještě v dresu Rennes.

🔸OFFICIAL: ROUND OF 16 DRAW!🔸

😃 or 😩 ❓

#UELdraw

13:23 – 22. 02. 2019

4096 9842

vman, rok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme