Slavia si poradila se Slováckem a zůstává neporažena, na výhře se gólem podílel sedmnáctiletý Samek

Fotbalisté Slavie zvítězili v 7. kole první ligy nad Slováckem 2:1. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre mladík Daniel Samek a v 68. minutě přidal pojistku Stanislav Tecl. V závěru už jen snížil další střídající hráč Filip Vecheta. Pražané protáhli rekordní sérii bez ligové porážky na 52 utkání a zůstávají jediným týmem této sezony nejvyšší soutěže, který ještě neprohrál.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:37 12. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vršovický obhájce titulu má k dobru odložený duel s Olomoucí a bodově dotáhl druhý tým tabulky Spartu. Na vedoucí Plzeň ztrácejí slávisté dva body. Slovácko, které vloni v březnu připravilo „červenobílým“ dosud poslední ligovou porážku, nebodovalo po třech kolech a je páté.

Slavii opouští dvě opory. Senegalec Sima přestoupil do anglického Brightonu, stopera Zimu získal FC Turín

Číst článek

Trenér Pražanů Trpišovský při svém jubilejním 200. ligovém zápase v roli hlavního kouče postrádal několik hráčů, zároveň se mu ale některé opory po zdravotních problémech vrátily do sestavy.

Při zranění brankářské jedničky Koláře si premiéru v dresu Pražanů odbyl gólman Mandous, zpočátku však moc práce neměl.

Hodnocení zápasu pohledem trenéra Slavie Praha:

💬 Jindřich Trpišovský po #slaslo: „Do zápasu jsme dobře vstoupili. Postupem času jsme ztratili střed hřiště. Oni dobře vstoupili do druhé půle. Vytvořili si tlak, ale střídáním jsme ho otupili. V závěru jsme dostali zbytečný gól. Závěr byl podobný jako v Karviné.“

21:32 – 12. 09. 2021

46

Životní gól

Domácí začali náporem a hned ve čtvrté minutě otevřeli skóre. Ekpai ze strany vypálil do tyče a Samek pohotově napálil odražený míč do sítě. Teprve sedmnáctiletý záložník si při svém šestém ligovém startu připsal druhý gól.

V 11. minutě Kuchta nepřekonal hostujícího brankáře Nguyena, v další velké šanci zastavil domácí ofsajd. Hosté poté trochu srovnali hru, ale hrozit začali až po přestávce.

Nejprve pálil slávista Kuchta do boční sítě a v 50. minutě mělo dvě velké šanci Slovácko. Jurečkovu střelu ale zablokoval Bořil a domácí defenziva zastavila i Havlíkovu dorážku. Sudí Orel si ještě nechal prověřit, zda domácí kapitán nezahrál rukou, penaltu však nenařídil.

Hosté v té chvíli hráli nejlepší část utkání a Mandous musel zasahovat proti Sadílkovi. Slavii pomohlo trojnásobné střídání a jeden z čerstvých hráčů v 68. minutě zvýšil. Bořil se probil přes obránce do vápna a připravil gól pro Tecla. Jednatřicetiletý reprezentační útočník prolomil své střelecké trápení z poslední doby a připsal si teprve druhou branku od dubna.

Za pět minut hostující Reinberk odvrátil míč těsně před čárou a poté domácí Takács v krkolomné pozici nedokázal doklepnout do sítě. Zdálo se, že favorit bez potíží dotáhne zápas ke třem bodům, ale Slovácko závěr pořádně zdramatizovalo.

Drama v závěru

V 90. minutě se po spolupráci dvou střídajících hráčů a přihrávce od Kalabišky nekompromisně trefil pod břevno mladík Vecheta a připsal si první ligový gól.

Po minutě nastavení pak mohli hosté dokonce senzačně srovnat, střídající Navrátil ale hlavičkoval těsně mimo. Slávisté doma v lize neprohráli už 52 zápasů a úspěšně se naladili na čtvrteční úvodní duel skupiny Evropské konferenční ligy s Unionem Berlín.

7. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 4. Samek, 68. Tecl - 90. Vecheta. Rozhodčí: Orel - Hrabovský, Antoníček - Zelinka (video). ŽK: Petržela, Vecheta (oba Slovácko). Diváci: 11.252.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme