Slavia druhé utkání v Konferenční lize nezvládla, v Rotterdamu zvítězil 2:1 domácí Feyenoord

Fotbalisté pražské Slavie prohráli v druhém utkání skupiny Evropské konferenční ligy v Rotterdamu se slavným Feyenoordem 1:2 a nenavázali na úvodní vítězství nad Unionem Berlín. Pátý tým minulé sezony nizozemské ligy rozhodl už v prvním poločase, kdy se trefili Orkun Kökcü a Brian Linssen. V 63. minutě snížil Tomáš Holeš.

Tento článek je více než rok starý.

Rotterdam (Aktualizováno: 23:19 30. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie prohráli na půdě Feyenoordu Rotterdam

Fotbalisté Slavie prohráli na půdě Feyenoordu Rotterdam | Zdroj: Reuters

Český šampion má po dvou zápasech skupiny na druhém místě tři body stejně jako Union, tabulku vede se čtyřmi body Feyenoord. Poslední je Maccabi Haifa, na jehož půdě se slávisté představí v dalším duelu 21. října.

Fotbalisté Jablonec své druhé utkání v Konferenční lize nezvládli, na půdě Alkmaaru prohráli 0:1

Číst článek

Slavia prohrála po sérii pěti soutěžních vítězství a nedokázala se úspěšně naladit na nedělní ligové derby na Spartě.

Červenobílí, kteří v minulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské ligy, venku v pohárech počtvrté za sebou nevyhráli. Feyenoord v sedmém utkání v soutěžích UEFA s českým soupeřem poprvé zvítězil.

Slavia prohrála po sérii pěti soutěžních vítězství a nedokázala se úspěšně naladit na nedělní ligové derby na Spartě. Červenobílí, kteří v minulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské ligy, venku v pohárech počtvrté za sebou nevyhráli. Feyenoord v sedmém utkání v soutěžích UEFA s českým soupeřem poprvé zvítězil.

Změny v sestavě

Trenér Slavie Trpišovský udělal před derby několik změn v sestavě. Do zahajovací jedenáctky se dostali Ekpai, Oscar či Tecl, naopak jen na lavičce začali střelec Schranz či kapitán Bořil, místo něhož nastoupil nalevo obrany netradičně Masopust.

Ve skvělé kulise zaplněného padesátitisícového stadionu De Kuip se od začátku hrálo ve velkém tempu. Feyenoord, který v minulosti získal čtyři mezinárodní pohárové trofeje, byl v úvodu důraznější a na konci 13. minuty otevřel skóre. Sinisterra přiťukl Kökcümu a ten z hranici vápna přízemní střelou k tyči překonal Mandouse.

Poté Linssen zblízka v obtížné pozici trefil jen slávistického gólmana, ale ve 24. minutě už zvýšil. Po dlouhém závaru nacentroval Malacia a Linssen se v hlavičkovém souboji protlačil před bránícího Masopusta. Do přestávky ještě dvakrát zahrozil Sinisterra, nejprve mířil do Mandouse a pak těsně mimo.

Holešův gól nestačil

Kouč Trpišovský v poločase hned třikrát střídal a na trávník poslal čerstvé Plavšiče, Lingra a Kuchtu. Pražané ožili a v 63. minutě dokázali snížit. Na Ševčíkův centr z přímého kopu z pravé strany si naskočil Holeš a hlavou překonal Bijlowa.

Slávistický defenzivní univerzál potvrdil, že se mu proti nizozemským týmům daří, v osmifinále letního mistrovství Evropy pomohl vítězným gólem k výhře české reprezentace nad „Oranjes“ 2:0.

Feyenoord, vítěz Poháru mistrů evropských zemí z roku 1970 a Poháru UEFA z let 1974 a 2002, už po pauze tolik nehrozil.

V 72. minutě naopak hostující Kuchta z úhlu trefil Bijlowa a chvíli nato pokus dalšího střídajícího hráče Schranze zblokoval obránce. Srovnat se ale Pražanům nepovedlo ani v pětiminutovém nastavení, během něhož vyrazil podpořit útok i brankář Mandous.

Utkání 2. kola skupiny E fotbalové Evropské konferenční ligy:

Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha 2:1 (2:0)
Branky: 13. Kökcü, 24. Linssen - 63. Holeš. Rozhodčí: Petrescu - Grigoriu, Marica (všichni Rum.). ŽK: Malacia, Aursnes, Toornstra, Til - Traoré, Bah, Kuchta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme