‚Skotský klub, trenér Gerrard a obrovská historie.‘ Kouč Trpišovský je z losu Evropské ligy nadšený

Fotbalisty Slavie Praha čeká v osmifinále Evropské ligy dvojzápas proti Glasgow Rangers. Vyplnilo se tak přání trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského a proti jeho svěřenců se postaví tým vedený bývalou hvězdou Liverpoolu Stevenem Gerarrdem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

„Jsem samozřejmě nadšený, protože je to prostě skotský klub Rangers, trenér Steven Gerrard, stadion Ibrox Park, obrovská historie,“ oceňuje Trpišovský páteční los, který pražské Slavii přidělil Glasgow Rangers.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak na los Evropské ligy reagoval trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

V osmifinále Evropské ligy už prostě nenarazíte na žádné průměrné soupeře, takže navzdory síle Rangers je trenér Jindřich Trpišovský s výsledkem losu vážně moc spokojený.

„Měl jsem tu čest hrát na Ibrox Stadium dvakrát a je to něco neskutečného,“ říká brankář Václav Hladký, který za rok a půl v St. Mirren skvěle poznal skotskou ligu i sílu z tribun stadionu Rangers, jež prý dokázala soupeře snad i trochu znejistět.

I když to v téhle zvláštní době, jak známo, slávistům nehrozí, protože fotbalové zápasy Evropské ligy se hrají bez diváků.

„Myslím si, že velká výhoda to pro Slavii určitě bude, že se bude hrát před prázdnými tribunami. Ten stadion má kapacitu 50 tisíc, což je dvaapůlkrát větší než Eden,“ komentuje Hladký.

‚Je to sportovní zázrak.‘ Trpišovský přirovnal postup Slavie k triumfu Ledecké. Na telefonu slavil i Souček

Číst článek

Šance na postup

Ale nedá se říct, že by se absence fanoušků nějak zvlášť negativně podepsala na výkonech Rangers, spíš naopak. Slavný skotský klub je na nejlepší cestě konečně přerušit ve skotské lize dlouholetou nadvládu městského rivala Celticu, a i na evropské scéně to vážně stojí zato.

„Co se týče šancí Slavie, tak Rangers v minulém kole ukázali úžasný ofenzivní fotbal, protože celkové skóre proti Antverpám bylo 9:5, takže se máme na co těšit. Jsem přesvědčen, že uvidíme hodně branek. V tuhle chvíli bych se neopovážil předvídat šance, ale bude to velmi vyrovnané dvojutkání,“ říká Václav Hladký po losu osmifinále Evropské ligy.

První zápas s Rangers čeká Slavii 11. března, odveta v Glasgow pak o týden později.

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme