Slavia si pojistila trenéra Trpišovského. Podle Tvrdíka z něj udělala nejlépe placeného kouče

Trenér Jindřich Trpišovský prodloužil smlouvu s fotbalovou Slavií Praha. S vedením úřadujícího ligového mistra podepsal nový tříletý kontrakt s následnou oboustrannou opcí na dva roky. Původní smlouva v Edenu by mu vypršela v prosinci. Červenobílí o tom informovali na tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 14:39 20. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trpišovský přišel do Slavie na konci prosince 2017. S Pražany na domácí scéně získal dva ligové tituly a dvakrát s nimi vyhrál pohár MOL Cup.

Trpišovského upřímná zpověď: Být jako Ferguson v Česku nejde, s Kangou ke kontaktu nedošlo

Číst článek

„Jindřich Trpišovský je v současnosti bezkonkurenčně nejlepším trenérem v Česku. Byť jde o smlouvu tři plus dva, já ji beru jako pětiletou. Jindra je nejen trenér, ale i úspěšný manažer velké firmy a jeden ze symbolů klubu,“ uvedl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Dlouhodobé smlouvy jsou v Česku neobvyklé, ale inspirujeme se velkými kluby jako třeba Liverpoolem s Jürgenem Kloppem,“ dodal.

„Vážím si, že můžeme pokračovat v naší cestě, kterou jsme začali před dvěma a tři čtvrtě roku. Začátek byl krkolomný, ale pak se nám povedlo to, o čem jsme mluvili. Chtěli jsme, aby měla Slavia jméno na evropské scéně a to se nám povedlo,“ uvedl Trpišovský.

Úspěch i mezinárodní

Vloni v Evropské lize došel s týmem až do čtvrtfinále a poté na podzim mužstvo dovedl do základní skupiny Ligy mistrů.

Finanční detaily nové smlouvy s Trpišovským Slavia nezveřejnila, podle Tvrdíka je nejlépe placeným koučem v české lize. „Tak to má být. Přináší sportovní úspěchy, ale i finanční výsledky. Nebýt Jindry, neměli bychom Alexe Krále a Tomáše Součka. Dnes za ně máme skoro miliardu korun. Víme, že kdyby Jindra šel za penězi, měl nabídky z Moskvy, z arabského světa za miliony eur čistého měsíčně,“ řekl Tvrdík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme