Vlastní autobus i kuchař. Vedení Slavie zajistilo v Kluži sešívaným veškerý možný komfort

Po dlouhých 12 letech může fotbalová Slavia znovu postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Ke splnění vytouženého cíle má v rumunské Kluži pomoci třeba i autobus v klubových barvách nebo vlastní kuchař.

Kluž/Rumunsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobus pražské Slavie

Autobus pražské Slavie | Zdroj: SK Slavia Praha

„Dostat se na Ligu mistrů se jen tak člověku nepovede, takže to je pro mě velký zážitek. Nejsem ale žádný velký fotbalista, to určitě ne. Pro Slavii jezdím letos už sedmou sezonu. Předtím, abych řekl pravdu, jsem na fotbal koukal jen tak letmo, nikomu jsem více méně nefandil. Samozřejmě že od té doby, co vozím Slavii, tak fanoušek jsem,“ tvrdí Milan Osvald, který řídí autobus s fotbalisty Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavia si s sebou do Kluže přivezla mimo jiné i svůj autobus v klubových barvách a vlastního kuchaře

Tisíc kilometrů z Prahy do rumunské Kluže jeli s kolegou bez pasažérů. Hráči totiž letěli na úvodní duel play-off Ligy mistrů letadlem.

„Po zápase v Budějovicích jsme odjeli domů, přijeli jsme kolem půlnoci a druhý den v poledne jsme odjížděli. Jeli jsme sem ve dvou řidičích, protože to je dálka. V neděli nad ránem jsme tu už byli, takže cesta byla dobrá,“ popisuje Radiožurnálu Milan Osvald přesun z ligového zápasu v Českých Budějovicích přes Prahu do Kluže.

Autobus v klubových barvách s sebou vzala Slavia do Rumunska nejen kvůli reprezentaci klubu, jak vysvětluje mluvčí fotbalové Slavie Michal Býček: „Když jsme měli náš pozorovatelský tým v Glasgow na odvetě mezi Kluží a Celticem, tak hovořil se zástupci skotského klubu. Ti naše lidi upozorňovali, že Kluž jim nevyšla vstříc úplně ve všech požadavcích, které si představovali. Vždy před zápasem se například kluby dohodnou, co si vymění – ovoce v kabině, vodu, nějaké tréninkové pomůcky… Měli jsme ale odezvu, že ochota ze strany Kluže nebyla taková, takže i proto jsme se rozhodli, že autobus radši vezmeme s sebou.“

‚Jako herci, kteří chtějí do Národního divadla.‘ Slávisté touží postoupit do Ligy mistrů

Číst článek

Hráči si tak v Rumunsku můžou užívat dobře známé pohodlí klubového autobusu. „Všichni se snažili udělat maximum. Máme tady náš autobus, vlastního kuchaře… Všechno je tu tak, aby se nic nepodcenilo. Teď už je to jen na nás na hřišti, abychom to zvládli,“ uvědomuje si obránce Slavie Ondřej Kúdela, že se vedení klubu snaží hráčům zajistit v boji o Ligu mistrů největší možný komfort.

Důvod je jasný. Pražané se chtějí po 12 letech znovu dostat do základní skupiny prestižní soutěže. První duel Slavie v play-off Ligy mistrů na hřišti Kluže vám Radiožurnál nabídne v přímém přenosu a na webu iROZHLAS.cz budete moci sledovat psaný online přenos. Obojí v úterý od 21 hodin.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme