To bylo ‚baroko‘ při tom bránění, připomněl legendární výrok kouč Slavie Trpišovský po prohře v Haifě

Fotbalová Slavia na domácím stadionu v Edenu docela úspěšně vzdoruje i silným evropským soupeřům, ale v zahraničí je jako vyměněná. V téhle sezoně prohrála všechna čtyři venkovní pohárová utkání – naposledy v Konferenční lize v Izraeli 0:1 s Maccabi Haifa.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

V téhle sezoně zažívají smutné návraty domů do Prahy. Fotbalisté Slavie prohráli na evropské scéně i čtvrtý zápas na hřišti soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotil trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský další prohru v Konferenční lize

V minulých letech zažili slávisté několik divokých pozápasových oslav na hřištích soupeřů a pak i veselých cest domů.

Ale teď můžou na loňské úspěchy z Leicesteru nebo Glasgow s nostalgií jen vzpomínat, navázat na ně se jim nedaří, když v téhle sezoně vyrazili za hranice, pokaždé se pak vraceli zklamaní, a náladu na vtípky neměli ani po zápase v Izraeli.

„Některé individuální výkony nejsou takové, jako jsou doma a zápasy byly prostě podobné. Děláme chyby v defenzivě, které jsme v loňských sezonách nedělali. To bylo baroko při tom bránění,“ oprášil trenér Jindřich Trpišovský už skoro zapomenutý výrok kouče Karla Brücknera.

Pojem „baroko“ není žádnou lichotkou na adresu jeho svěřenců, naopak je spíš reakcí na chaos v defenzivě, který způsobil další venkovní ztrátu Slavie i bolest fanoušků při pohledu na tabulku, protože Pražané přenechali Haifě postupovou pozici.

„Myslím, že každý se musí podívat na sebe a v jakém týmu hraje, dát do toho více energie a síly. Jsem zklamaný,“ říkal obránce Taras Kačaraba po dalším nezdaru na stadionu soupeře.

Víc energie snad budu mít doma v Edenu, kde můžou už za dva týdny Maccabi tuhle tvrdou ránu oplatit.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme