Slavia dostala od hygieniků zelenou. Zbytek týmu má testy negativní a může v neděli hrát

Při dalším kole testů na nový koronavirus u fotbalistů Slavie měli všichni až na nakaženého hráče negativní výsledek. Úřadující mistr dostal od hygieny svolení odehrát v neděli úvodní utkání prvoligové sezony v Českých Budějovicích za předpokladu, že v sobotu negativně dopadne i čtvrté kolo odběrů. Na sociální síti twitter o tom informoval předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté pražské Slavie podstoupili testy na koronavirus

Fotbalisté pražské Slavie podstoupili testy na koronavirus | Foto: SK Slavia Praha | Zdroj: @JaroslavTvrdik

Slávisté kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů museli na začátku minulého týdne předčasně ukončit soustředění v Rakousku a vrátili se do České republiky, kde byli všichni členové výpravy několik dní v domácí izolaci.

Treti test Slavie negativni s vyjimkou nakazeneho hrace. Klub byl hygienikem uvolnen k nedelnimu zapasu v Ceskych Budejovicich za podminky ctvrteho negativniho testu v sobotu.

17:13 – 18. 08. 2020

8 400

Pražané podstoupili plošné testování a v pátek absolvovali další kolo. Po negativních výsledcích se mohli vrátit do tréninku. Nakažený hráč se ještě nevyléčil a zůstává v karanténě.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musí do dvoutýdenní karantény celé týmy. V pondělí se však po jednání rady vlády pro zdravotní rizika pravidla zmírnila. Plošná karanténa při nákaze covidem-19 bude zrušena ve všech sportech na všech úrovních, pokud ostatní členové týmu absolvují testy s negativním výsledkem.

Nová pravidla

Slávisté by podle předešlých pravidel a při čtrnáctidenní karanténě byli mimo hru do pondělí. Způsobilí by tak byli o den později, než by měli odehrát úvodní kolo nové ligové sezony.

Pražané měli v kádru jednoho nakaženého hráče i před květnovým restartem minulé sezony stejně jako Mladá Boleslav. Později se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu kvůli pozitivním případům v Karviné a následně v Opavě.

Nový ročník první ligy začne v pátek předehrávkou mezi Plzní a Opavou. Slavia obhajuje prvenství a bude usilovat o třetí titul za sebou. Všechny týmy včetně realizačních nově musejí absolvovat test na koronavirus před každým prvoligovým zápasem.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme