Momentálně jsme hodně dobití, komentuje před odvetou v Linci sestavu Slavie trenér Trpišovský

Fotbalisty Slavie čeká odvetný duel osmifinále evropské konferenční ligy. Na stadionu v Sankt Pöltenu se střetnou s LASK Linec, který v úvodním domácím utkání porazili 4:1 a mají tak do odvety slibný náskok.

Sankt Pölten Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jidřich Trpišovský a Taras Kačaraba (vlevo)

Jidřich Trpišovský a Taras Kačaraba (vlevo) | Zdroj: Reuters

Fotbalisty Slavie čeká odvetný duel v osmifinále evropské konferenční ligy. Pražané ho sehrají v rakouském Sankt Pöltenu, kde jejich soupeř LASK Linec hraje v evropských pohárech domácí zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se před odvetou Evropské konferenční ligy připravil tým trenéra Jindřicha Trpišovského

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský si uvědomuje, že i když mají jeho svěřenci tříbrankový náskok, postup ještě zdaleka není jistý.

Vždyť Linec na rozdíl od Pražanů v pohodě zvládl vítězně víkendový ligový duel, navíc Pražané budou stejně jako při domácím utkání řešit hodně omezené možnosti při skládání sestavy.

„Momentálně jsme hodně dobití. Odjel s námi Taras Kačaraba, který vypadá v pořádku, ale Dan Samek musel zůstat doma, Lukáš Masopust není úplně v pořádku a spousta kluků si prošla nějakými problémy. Budeme rádi, když budeme mít k dispozici základní jedenáctku a čtyři, pět hráčů, které můžeme střídat,“ popisoval Trpišovský problém s rozsáhlou marodkou.

I přes to ale bude chtít sestavu spolu se svými kolegy aspoň trochu podřídit největším hrozbám ve hře soupeře.

„Ta typologie prvního zápasu, kdy soupeř začal 4-2-3-1 a pak přešel do 5-2-3. To jsou věci, které sledujeme, a musíme se připravit na agresivitu a na dlouhé auty. Když budeme mít možnost vybírat, tak budeme mít v hlavě i tyhle aspekty,“ říká slávistický kouč.

Utkání Linec - Slavia začne v Rakousku ve 21.00 a na Radiožurnálu z něj uslyšíte reportážní vstupy, stanice Radiožurnál Sport ho celé odvysílá v přímém přenosu.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme