Tenhle zápas bude klíčový, musíme zvítězit, burcuje Lingr. Slavii v Konferenční lize čeká Maccabi Haifa

Fotbalisté Slavie se v izraelské Haifě připravují na čtvrtečním utkání Evropské konferenční ligy. Před zápasem s domácím Maccabi věří, že i v oslabené sestavě odčiní špatný výkon z minulého kola v této soutěži.

Haifa Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Lingr

Ondřej Lingr | Zdroj: Profimedia

Slávisté určitě mají co napravovat, vždyť po posledním zápase na evropské scéně v Rotterdamu střílel trenér Jindřich Trpišovský do vlastních řad tak ostře jako snad nikdy předtím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na zápas v Evropské konferenční lize chystají fotbalisté Slavie

„To byla prostě zoufalost, já se stydím za to, co jsme tady předvedli,“ komentoval tehdy prohru trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Do Izraele už vyrazil s chladnější hlavou, i když i v Haifě se pořádně u střídačky pořádně zapotí, bez ohledu na výkon jeho svěřenců.

Nigerijský záložník Ubong Ekpai připomíná, že si spolu s dalšími slávisty v Haifě pořádně prohřeje kosti, a v rozhovoru pro klubovou televizi popisuje, že se mu při vzpomínkách na své angažmá v Maccabi jako první vybaví to horko, které tam panuje.

„Haifu beru trochu jako svůj domov. Jsem šťastný, že navštívím svůj bývalý tým. Těším se na ten zápas, možná tam potkám nějaké staré přátele. Moc bych si přál to utkání vyhrát. Před pár dny jsem oslavil narozeniny, vítězství by bylo tím nejhezčím dárkem,“ prozradil o klubu, proti kterém ve čtvrtek večer nastoupí Ekpai.

Ale spíš než dárek k šestadvacátým narozeninám Ubonga Ekpaie je pro Slavii motivací případný posun tabulkou a tak celkově o něco příjemnější postupové vyhlídky. A zrovna v Izraeli by prý další ztráta mohla být obzvlášť bolestivá.

„Tenhle zápas pro nás bude klíčový a bude se od něj vyvíjet celá skupina. Jdeme do toho stoprocentně připravení a nachystaní a musíme zvítězit,“ říká záložník Ondřej Lingr, který má díky dlouhému seznamu zraněných spoluhráčů trochu usnadněný boj o místo v základní sestavě.

Zápas v Haifě začne v 18.45 minut a stanici Radiožurnál uslyšíte o jeho vývoji v reportážních vstupech.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme