Fotbalisté Slavie se v Konferenční lize přiblížili postupu, izraelskou Haifu porazili 1:0

Fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtém z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy doma porazili Maccabi Haifa 1:0. Český šampion oplatil izraelskému mistrovi prohru 0:1 z úvodního vzájemného duelu před dvěma týdny a zvýšil šance na postup do vyřazovací fáze. Zápas v Edenu rozhodl ve 49. minutě Jan Kuchta.

Praha (Aktualizováno: 23:21 4. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuchta

Jan Kuchta | Zdroj: Reuters

Slavia si v Evropské konferenční lize připsala druhou výhru, zvítězila po předchozích dvou porážkách a posunula se před Maccabi o dva body na druhé místo tabulky.

To bylo ‚baroko‘ při tom bránění, připomněl legendární výrok kouč Slavie Trpišovský po prohře v Haifě

Číst článek

Červenobílí ztrácejí čtyři body na vedoucí Feyenoord Rotterdam, který přivítají v dalším zápase.

Do osmifinále nově vzniklé soutěže přímo postoupí jen vítězové skupin, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Ve slávistické brance znovu dostal před Kolářem přednost Mandous, který v předchozích dvou ligových duelech udržel nulu. Do pořádku se stihli dát krajní beci Bah s Oscarem, naopak na poslední chvíli vypadl Stanciu. Po zranění už začal na lavičce Holeš.

Maccabi přijelo do Prahy podpořit pár tisíc fanoušků, kteří si hned v úvodu pokazili renomé odpalováním pyrotechniky. Pražané stejně jako v prvním duelu v Haifě od začátku více drželi balon, do šancí se ale dostávali těžko.

V osmé minutě hostující brankář Cohen neudržel míč, lehce postrčil Kuchtu, ale norský rozhodčí penaltu neodpískal.

Ve 34. minutě se po centru položil do balonu Olayinka a jeho střelu „nůžkami“ srazil bránící Rodríguez na roh. Hosté spoléhali na brejky a těsně před pauzou zahrozili. David ale v dobré pozici vypálil jen slabě do Mandouse.

Spasitel Kuchta

Čtyři minuty po pauze slávisté, kteří přešli do Evropské ligy po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů a Evropské ligy, otevřeli skóre. Bahovu střelu vyrazil Cohen před sebe a Kuchta doklepl míč do sítě. Hosté marně reklamovali, že se předtím Masopust dopustil útočného faulu.

V 71. minutě mohli Pražané zvýšit. Olayinka ale trefil jen brankáře a dorážející Bah orazítkoval břevno. Na opačné straně vzápětí v dobré pozici mířil nad střídající Acili.

Další velkou šanci neproměnil v 80. minutě střídající Krmenčík, který znovu nechal vyniknout Cohena. Domácí už to ale mrzet nemuselo, klíčovou výhru udrželi. I proto, že Haziza v nastavení z úhlu mířil jen do boční sítě.

Utkání 4. kola skupiny E fotbalové Evropské konferenční ligy:

Slavia Praha - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Branka: 49. Kuchta. Rozhodčí: Steen - Engan, Grönevik (všichni Nor.). ŽK: Masopust, Oscar, Kuchta, Kačaraba, Mandous, Ševčík - Menachem, Cohen, Chery, Acili, Planič. Diváci: 13.646.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme