Fotbalistům Slavie pomůže v boji o Evropskou ligu uzdravený Bořil. Na soupisce je i Kúdela

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský může v závěrečném 4. předkole Evropské ligy s Legií Varšava znovu počítat s kapitánem Janem Bořilem. Třicetiletý obránce měl po evropském šampionátu zdravotní problémy, ale nyní už se připravuje s týmem. UEFA zveřejnila soupisky týmů na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce pražské Slavie Jan Bořil

Obránce pražské Slavie Jan Bořil | Zdroj: Reuters

Kvůli zranění naopak vypadli záložník Petr Ševčík a křídelník Srdjan Plavšič. UEFA zveřejnila soupisky týmů na svém webu.

Přes tenhle mančaft jsme měli přejít, mrzí Tecla. Trpišovský kouše vyřazení hůř než před rokem

Číst článek

Bořil zatím nezasáhl ani do jednoho soutěžního zápasu nové sezony a na levé straně obrany ho nahradil univerzál Oscar. Proti Legii už by ale slávistický kapitán mohl být připraven naskočit.

Vedle Bořila Pražané oproti neúspěšnému 3. předkolu Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť zařadili na soupisku také nigerijského křídelníka Ubonga Ekpaie a další letní posilu útočníka Michaela Krmenčíka.

Ten původně figuroval na seznamu hráčů i pro duel s maďarským šampionem, ale kvůli zdravotním problémům ho na poslední chvíli nahradil Stanislav Tecl.

Vedle zraněných záložníků Ševčíka s Plavšičem oproti 3. předkolu Ligy mistrů vypadl ze soupisky i útočník Petar Musa.

Mimo seznam zůstávají brankářský veterán Přemysl Kovář, dlouhodobě zranění obránce David Hovorka se záložníkem Lukášem Provodem, defenzivní univerzál Ladislav Takács, jedna z letních posil dánský záložník Mads Emil Madsen či útočník Mick van Buren, který by podle spekulací mohl klub opustit.

Návrat Kúdely

Český šampion nechal na soupisce pro dvojzápas s Legií i nigerijského křídelníka Petera Olayinku a dánského pravého beka Alexandera Baha, kteří kvůli zranění neodehráli sobotní vítězný ligový zápas v Mladé Boleslavi.

Fotbalista Kúdela se oficiálně odvolal proti trestu od UEFA. Rozhodne se u arbitráže v Lausanne

Číst článek

Nechybí ani stoper Ondřej Kúdela, jenž si v úvodním domácím utkání s Legií odpyká poslední část z desetizápasového disciplinárního trestu za rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále v Glasgow proti Rangers. V odvetě v Polsku už bude moci reprezentační obránce nastoupit.

Slavia rozehraje souboj s Legií ve čtvrtek doma v Edenu, odveta je na programu o týden později. Barvy polského šampiona hájí český reprezentační útočník Tomáš Pekhart.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme