Slavia přestřílela Nice 3:2 a v Evropské lize slaví druhou výhru, Leverkusen naplno bodoval v Izraeli

Fotbalisté Slavie Praha ve svém třetím zápase Evropské ligy porazili francouzské Nice 3:2 a v základní skupině si po skalpu Leverkusenu připsali druhé vítězství. Dvakrát skóroval Jan Kuchta a jednou Abdallah Sima. Oba si při debutu v základní sestavě v Evropské lize připsali premiérový gól za Slavii. O trefy hostů se postarali Amine Gouiri a v nastavení Dan Ndoye.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:43 5. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Červenobílí se ve skupině C se šesti body díky lepší vzájemné bilanci posunuli na první místo před Leverkusen. Bayer zvítězil v souběžně hraném utkání na hřišti Beer Ševy 4:2. Nice s Hapoelem mají po třech bodech. Za tři týdny se čeští mistři představí ve Francii.

Utkání Slavia Praha - Nice jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Slávistickému trenérovi Jindřichu Trpišovskému výrazně zkomplikoval přípravu na zápas koronavirus, kvůli němuž chyběli kapitán Bořil, Kúdela, Provod, Malinský a náhradní gólman Kovář. Nehrál ani Stanciu, jehož manželce se narodila holčička.

Trpišovský kvůli tomu povolal pět hráčů z B-týmu. Z nich naskočil do hry v závěru pouze osmnáctiletý záložník Křišťan.

Nice začalo v Edenu, kde se kvůli opatřením proti šíření koronaviru hrálo bez diváků, aktivně. V sedmé minutě Dolberg zblízka nepřekonal zastupujícího kapitána Koláře, o kterého v minulosti Nice usilovalo.

Kuchta poprvé

Slavia otevřela skóre v 16. minutě po povedené individuální Kuchtově akci. Domácí útočník se zbavil ve vápně dvou hráčů a zakončil přesně k tyči. Poté zkusil štěstí před šestnáctkou Masopust, Benítez však jeho pokus chytil.

Ve 33. minutě hosté vyrovnali. Masopust při snaze o kličku ztratil míč, Gouiri si ho rychle přiťukl s Ronym Lopesem a zblízka přehodil vyběhnutého Koláře.

Domácí ale gól nezlomil. V dobré příležitosti se ocitl Holeš, ale jeho pokus zblokoval obránce Pelmard na roh. Z něho si slávisté vzali zpátky vedení, když si na Ševčíkův centr vyskočil Sima a skóroval.

Kuchta podruhé

Po změně stran Benítez vytáhl Holešův pokus mimo tři tyče. Slavia ve druhém dějství svěřence někdejší francouzské hvězdy Patricka Vieiry k ničemu nepustila a v 71. minutě pojistila náskok. Olayinka přihrál do vápna Traorému, který před brankou našel zakončujícího Kuchtu.

„Orlové“ neměli v závěru žádný tlak, přesto se jim v nastavení povedlo snížit, když Ndoye prostřelil z úhlu Koláře. Červenobílí doma neprohráli 16. soutěžní utkání po sobě.

Leverkusen v Izraeli slavil

Fotbalisté Leverkusenu ve třetím kole Evropské ligy v Izraeli zvítězili nad Beer Ševou 4:2 a ve skupině C mají stejně jako vedoucí pražská Slavia šest bodů.

Leverkusen, který minulý týden v Edenu podlehl 0:1 a utrpěl první porážku v sezoně, dobře začal a už v páté minutě ho poslal do vedení Leon Bailey.

Domácí Elton Acolatse dvěma góly otočil skóre, ale ještě před pauzou vyrovnal vlastní brankou Or Dadia. Beer Ševa držela remízu do 75. minuty, kdy se trefil znovu Jamajčan Bailey. Těsně před koncem přidal pojistku Bayeru Florian Wirtz.

3. kolo fotbalové Evropské ligy:

Skupina C:

Slavia Praha - OGC Nice 3:2 (2:1)
Branky: 16. a 71. Kuchta, 43. Sima - 33. Gouiri, 90.+2 Ndoye. Rozhodčí: Kehlet - Sörensen, Hummelgaard (všichni Dán.). ŽK: Holeš, Sima, Kuchta, Hovorka - Schneiderlin, Lees-Melou, Daniliuc, Reine-Adelaide. Bez diváků.

Beer Ševa - Leverkusen 2:4 (2:2)
Branky: 11. a 25. Acolatse - 5. a 75. Bailey, 39. vlastní Dadia, 88. Wirtz.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme