Slavii v Evropě táhnou Afričané. ‚Mají americké sebevědomí,‘ chválí hráče asistent trenéra

Fotbalisté Slavie budou ve čtvrtek večer hrát o postup do semifinále Evropské konferenční ligy. Do domácí odvety s Feyenoordem půjdou po remíze 3:3 z Rotterdamu. A znovu budou doufat v přínos afrických hráčů, kteří je na jaře v Evropě táhnou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Yira Sor (vpravo)

Yira Sor (vpravo) | Zdroj: Reuters

Nejen rychlost a míčová technika, ale také sebevědomí. To jsou podle trenérů fotbalové Slavie hlavní přednosti jejich afrických hráčů, kteří září v Evropské konferenční lize, v níž se pražský klub pokusí večer dostat do semifinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč jsou podle asistenta trenéra pražské Slavie afričtí hráči lepší v evropských soutěžích

Celkem šestnáct gólů nastříleli slávisté v jarní části Konferenční ligy a hráči z Afriky jich dali třináct.

Yira Sor už skóroval šestkrát, Ibrahim Traoré i Peter Olayinka třikrát a jednou se trefil Oscar Dorley. Přitom v české lize se tolik neprosazují.

„V české lize proti soupeřům přece jen trochu více dobýváme, kdežto v Evropě jsou ty zápasy otevřenější a tam mohou zúročit své největší dispozice – rychlost, míčovou techniku. Určitě se jim hraje lépe v Evropě,“ říká nejbližší spolupracovník slávistického trenéra Trpišovského, asistent Jaroslav Köstl.

„Mají i jiné mentální myšlení, ale abych to neřekl špatně, takové americké myšlení, jsou sebevědomí, vyzrálí. Někteří čeští hráči nechávají hodně tíhu na bedrech těm ostatním,“ doplnil Köstl.

Africké fotbalisty prý musí trenéři fotbalové Slavie někdy trochu krotit, aby nebyli příliš velkými sobci.

V jakém světle se tentokrát ukážou nejen oni, ale i jejich spoluhráči, se mohou fanoušci přesvědčit v odvetném čtvrtfinále Konferenční ligy proti Feyenoordu. Utkání začíná ve 21.00 a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v online reportáži anebo si naladit stanici Radiožurnál Sport.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme