Fotbalisté Slavie nasázeli Jablonci pět gólů a vedou ligu, Zlín při Vrbově premiéře remizoval

Fotbalisté Slavie na úvod jarní části první ligy deklasovali Jablonec 5:1. Pražané se poprvé od září dostali do čela tabulky o bod před obhájce titulu z Plzně, kteří v sobotu překvapivě podlehli Hradci Králové 1:2. Předposlední Zlín při soutěžní premiéře trenéra Pavla Vrby v 17. kole remizoval s Ostravou 1:1. Stejným výsledkem skončil zápas mezi Libercem a posledními Pardubicemi. Mladá Boleslav hrála bez branek s brněnským nováčkem.

Praha (Aktualizováno: 21:09 29. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha se radují z gólu

Fotbalisté Slavie Praha se radují z gólu | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Utkání v Edenu gólově otevřel slávista Václav Jurečka, v nastavení úvodního poločasu srovnal Vladimir Jovovič. Favorizovaní domácí o šesté ligové výhře po sobě rozhodli mezi 65. až 85. minutou, kdy se trefili střídající Mick van Buren, Ondřej Lingr a dvakrát další náhradník Matěj Jurásek.

Snažíme se věřit cíli, který je nastolený, říká po ztrátě v Olomouci sparťanský kapitán Krejčí

Číst článek

Slavia doma zvítězila i v devátém duelu ligové sezony a třetí Spartě v tabulce odskočila na sedm bodů. Jablonečtí prohráli šesté z posledních sedmi kol a nadále jim patří barážová 14. příčka.

Ve Zlíně se jako první prosadil v 41. minutě hostující Jiří Klíma, po změně stran odpověděl Libor Kozák, jenž přišel v zimě ze Slovácka. Zlínští především díky výkonu brankáře Mateje Rakovana udrželi remízu a v nejvyšší soutěži přerušili šňůru čtyř porážek. Vrbovi nevyšla vítězně konfrontace s bývalými svěřenci. Ostravští v ligovém ročníku venku ještě nevyhráli a jsou desátí.

Liberec ve 40. minutě poslala do vedení zimní posila Victor Olatunji, ale krátce po přestávce hosté srovnali zásluhou vlastního gólu Dominika Plechatého. Pardubičtí v lize podruhé za sebou remizovali 1:1 a bodovali potřetí z posledních čtyř kol. V tabulce ztrácejí pět bodů na Jablonec a dva body na Zlín. Devátý Liberec vyhrál jediné z posledních čtyř kol.

Zápas v Mladé Boleslavi příliš velkých šancí nenabídl. V úvodní půli brněnský nejlepší ligový střelec Řezníček trefil hlavičkou břevno, po změně stran zamířil do brankové konstrukce hlavou také domácí Škoda. Zbrojovka bodovala po třech porážkách a v tabulce drží 11. místo. Osmá Boleslav v lize neprohrála potřetí za sebou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme