Fotbalisté Slavie porazili Beer Ševu jednoznačně 3:0 a postupují do vyřazovací fáze Evropské ligy

Fotbalisté pražské Slavie neponechali nic náhodě a v 5. kole základní skupiny C Evropské ligy zvítězili nad izraelským soupeřem jednoznačně 3:0. Góly domácích obstarali Nicolae Stanciu a dvakrát se prosadil Abdallah Sima. Sešívaní si díky výhře jako jediný český klub v této sezoně zajistili postup do jarní vyřazovací fáze soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 23:06 3. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha slaví gól

Fotbalisté Slavie Praha slaví gól | Zdroj: Reuters

Slavia si od sezony 2007/08 zahraje jarní část evropských pohárů teprve podruhé. Předloni pod trenérem Jindřichem Trpišovským rovněž postoupila ze skupiny Evropské ligy a došla až do čtvrtfinále.

Fotbalisté Sparty prohráli v Lille 1:2 a v Evropské lize končí. Liberec vyhrál v Gentu, ale končí také

Číst článek

Soupeře pro úvodní kolo jarní vyřazovací fáze přisoudí Pražanům 14. prosince los ve švýcarském Nyonu.

Slávisté, kteří do skupiny Evropské ligy přešli po vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů, si spolu s dnešní výhrou a již jistým postupem dosud v této sezoně evropských pohárů vydělali 10,7 milionu eur (téměř 283 milionů korun).

Navíc ještě dostanou prémii za umístění v tabulce, která bude činit 500 tisíc, či milion eur. Další finance si mohou připsat v případě bodového zisku v Leverkusenu a postupu ve vyřazovací části.

Utkání 5. kola základní skupiny C fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha - Hapoel Beer Ševa 3:0 (2:0)
Branky: 31. a 85. Sima, 36. Stanciu. Rozhodčí: Bognar - Buzás, Szert (všichni Maď.). ŽK: Masopust - Bareiro, Keltjens. Bez diváků.

Výsledky všech zápasů:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme