Dali jsme si úkol, že musíme vyhrát první poločas, říká trenér Slavie Trpišovský po výhře na Gibraltaru

Fotbalisté Slavie zvládli vstup do nové sezony vítězně. Ze hřiště gibraltarského St. Joseph si do odvety předkola Evropské konferenční ligy přivezli náskok 4:0. Gibratalský tým byl pro Pražany velkou neznámou. Přesto proti papírově slabšímu soupeři motivace Slavii nechyběla.

Gibraltar Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Profimedia

„Dali jsme si úkol, že musíme vyhrát první poločas. Do zápasu jsme vstupovali s tím, že prohráváme 1:0,“ popisoval pro Radioužurnál slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že o motivaci měli jeho svěřenci postaráno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér Slavie Jindřich Trpišovský hodnotil zápas v Evropské konferenční lize

Jeho úkol navíc zdárně splnili. Během první půle se prosadil dvakrát Sor a jednou Ewerton. Ve druhé pak pečetil výhru střídající Ondřej Lingr.

„Problém byl přizpůsobit se některým věcem, že se dlouho nehraje, balon drhne nebo nepřirozeně zafouká,“ zmiňoval Jindřich Trpišovský některé aspekty, které výhru Slavie komplikovaly.

První problémy ale nastaly už den před zápasem, kdy na hotelu na několik hodin vypadl elektrický proud. Před ani po utkání pak nebylo k dispozici žádné tiskové centrum a hráči se tak museli nezvykle přizpůsobit novinářům.

Nezvyklé prostředí

Zápas prostředím a atmosférou spíše než Evropský pohár připomínal utkání v českých amatérských ligách. A vrcholem pak byla 86. minuta, kdy zhruba 100 metrů od hřiště na letišti přistál boeing.

„Lekl jsem se, otáčel jsem se, co to přistává za letadlo. Je to tady specifické,“ navázal na Jindřicha Trpišovského David Douděra, který si na Gibraltaru připsal premiérový soutěžní start za Slavii.

Mohl ho oslavit i gólem, jenže ve stoprocentní příležitosti trefil brankáře. Šanci na reparát bude mít příští čtvrtek, kdy Slavia St. Joseph přivítá v odvetě na domácím stadionu.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme