Spojení rivalů. Vedení Hearts a Hibernian společně uklidňují atmosféru po edinburském derby

Remíza 0:0, ale také napadení českého brankáře Zdeňka Zlámala, hozená mince na trenéra Hearts a bezpočet nadávek. To vše provázelo fotbalové derby v Edinburghu. Situaci se snaží ve společném prohlášení zklidnit šéfky obou znesvářených klubů.

Tento článek je více než rok starý.

Edinburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edinburská derby mezi Hibernian a Hearts byla vždy vyhecovaná

Edinburská derby mezi Hibernian a Hearts byla vždy vyhecovaná | Foto: Graham Stuart/Livepic | Zdroj: Reuters

„Oba kluby jsou sjednocené v názoru, že tento druh chování fanoušků je nepřijatelný. Děláme, co je v našich silách, abychom zajistili, že naše zápasy budou pro všechny bezpečné. Nedopustíme, aby to chování několika hloupých jedinců ohrozilo,“ napsala ve společném prohlášení ředitelka Hibernian Leeann Dempsterová.

‚Šel jsem pro balon a někdo mi dal pěstí.‘ Zlámala napadl fanoušek, agresora čeká doživotní trest

Číst článek

„Takové chování odsuzujeme. Zároveň nemůžeme spadnout do pasti odsouzení tisíců opravdových fanoušků, kteří neúnavně podporují své kluby,“ dodala naopak šéfka Hearts Ann Budgeová.

Oba soupeřící kluby z Edinburghu zveřejnily prohlášení ve stejném znění na svých internetových stránkách. Kluby tak reagovaly na středeční dění na Tynecastle stadium. Při remíze 0:0 se oba fanouškovské tábory začaly soustředit především na sebe navzájem.

Bouřlivá atmosféra překročila meze v závěru zápasu. Když Hearts dostali míč do sítě, ale gól neplatil, byl hostující manažer Neil Lennon zasažen do obličeje mincí a skácel se k zemi.

📝 Joint club statement on behalf of Heart of Midlothian and Hibernian

👉 heartsfc.co.uk/news/article/c…

17:01 – 01. 11. 2018

69 404

Na straně Hearts byl nejvýraznější obětí český brankář Zdeněk Zlámal, který v nastavení dostal od jednoho z fanoušků Hibernian pěstí do obličeje.

„Šel jsem si pro balon a jak jsem byl skloněný, tak mi dal někdo pěstí do nosu. Třeba to nebylo vidět, ale dostal jsem. Hned po zápase za mnou přišli policajti, sepsali to se mnou a říkali, že toho fanouška identifikují a že to byl jeho poslední zápas,“ řekl brankář v rozhovoru pro iROZHLAS.cz.

Pět zadržených

Policie po zápase zadržela pět návštěvníků zápasu, jednoho z nich identifikovali přímo fanoušci, kteří stáli okolo. „Tahle spolupráce nám pomáhá odstranit drobné procento fanoušků, které je pro ostatní nepřijatelné,“ kvitovala to šéfka Hearts.

Po bezbrankové remíze Hearts vedou tabulku s náskokem čtyř bodů na Celtic Glasgow, který má ale odehráno o zápas méně a má lepší aktuální formu, zatímco tým Zdeňka Zlámala trápí zranění, navíc další kolo odehraje v Celtic Parku.

„Kluci říkali, že je tam obrovské hřiště a oni tam jsou velmi silní. Bude to těžší zápas, než když jsme je porazili doma,“ tuší Zdeněk Zlámal.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme