Brankářské trable Slavie pokračují. Mladý Vágner opouštěl hřiště v slzách, se Spartou si nezachytá

Fotbalisté pražské Slavie neprohráli už sedmatřicet ligových utkání v řadě a překonali tak historický rekord, který drželi jejich předchůdci z roku 2017. Moc jiných důvodů k radosti ale sešívání po remíze 0:0 na hřišti nováčka z Brna neměli. Zápas výrazně ovlivnila čtrnáctá minuta, kdy brankář Matyáš Vágner zastavil šanci domácích faulem a dostal červenou kartu.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matyáš Vágner v zápase Fortuna ligy

Matyáš Vágner v zápase Fortuna ligy | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Brněnský fotbalista Jan Hladík se dostal za slávistickou obranu, brankář Matyáš Vágner proti němu vyběhl daleko z vápna. Když si domácí hráč posunul míč do strany, poslal ho faulem k zemi.

Přehrát

00:00 / 00:00

O starostech s brankáři Slavie natáčel David Nekvinda

„Hlavní chyba byla u defenzivy, že k této situaci vůbec došlo, pak tam byl samozřejmě Vagy v tu chvíli pozdě. Myslím si, že šel i zbytečně ten míč hrát. Soupeř by si to píchnul do strany a ta situace by možná ani neskončila gólem. Je to pro něj zkušenost,“ řekl o klíčovém okamžiku remízy 0:0 v Brně trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Osmnáctiletý Vágner chytal teprve svůj druhý ligový zápas. Hřiště opouštěl v slzách a střídající zkušenější gólman Přemysl Kovář ho aspoň krátce utěšoval.

Kolář už má zhotovenou speciální masku. ‚Chci se vrátit co nejrychleji,‘ přeje si gólman Slavie

Číst článek

„V tenhle okamžik je třeba ho povzbudit, protože jsou to přeci jenom jeho ligové začátky a pár takových blbých gólů nebo vyloučeních bude. On je nastupující generace Slavie a věřím, že ho to nijak nezasáhne. Je to skvělý kluk,“ řekl Kovář.

Kvůli zranění Slavii stále chybí tradiční brankářská jednička Ondřej Kolář. Tento týden přitom sešívané čeká čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu a následně ligové derby se Spartou, do kterého kvůli červené kartě nebude moct naskočit ani Vágner.

„Máme dva trenéry gólmanů a máme na to tři dny. Myslím, že bude rozhodovat i typologie zápasů i terén. Teď na čtvrtek máme výběr, ale na neděli se nám výběr zmenší,“ nemá zatím trenér Trpišovský jasný plán, jak v dalších zápasech obsadí post brankáře.

Brankáři Slavie Ondřej Kolář (vlevo) a Přemysl Kovář na archivním snímku | Zdroj: Profimedia

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme