Fotbalisté Slavie dlouho drželi s Chelsea krok. Londýnský soupeř vyhrál 1:0 gólem z 86. minuty

Fotbalisté Slavie se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkali s londýnskou Chelsea. S týmem Premier League drželi dlouho krok, ale hosté rozhodli zápas gólem v 86. minutě, když se hlavou prosadil Marcos Alonso.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavista Petr Ševčík si kryje míč před Willianem z Chelsea v úvodním utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy

Slavista Petr Ševčík si kryje míč před Willianem z Chelsea v úvodním utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Slavisté předvedli v zápase s londýnskou Chelsea sympatický výkon. První poločas utkání ale branku nepřinesl. Ve 21. minutě nejprve prověřil Petr Ševčík schopnosti brankáře Kepy, když na něj vyslal tvrdou ránu. Gólman anglického týmu s ní měl poměrně problémy, ale nadvakrát nakonec míč zkrotil. 

ONLINE PŘENOS: SK Slavia Praha - Chelsea FC 0:1

Číst článek

O čtyři minuty později mohl otevřít skóre utkání hostující Willian, který vypálil z hranice vápna na vzdálenější tyč. Jeho střela ale razítkovala břevno. Přitom stačilo míč umístit jen o kousek níž, brankář Ondřej Kolář by na něj nedosáhl. 

Slavia ve zbývajících minutách první půle dělala svému soupeři problémy presinkem a na závěrečné tři minuty se usadila v jeho vápně. Sešívaní ale míč do branky dostat nedokázali. 

V 60. minutě si hráči Chelsea připsali dvě gólové šance. První střílel Antonio Rüdiger, jehož pokus vykopl pravou nohou gólman Kolář. Vzápětí se k brance dostal Willian, jehož pokus skončil vedle vzdálenější tyče. 

Fanoušci Slavie chtějí klubu přispět na pokutu. Nebudou požadovat vrácení peněz za stornované vstupenky

Číst článek

Po osmi minutách si vypracoval střeleckou pozici Ibrahim Traoré. Jeho tvrdou ránu ale vyrazil Kepa na rohový kop. Z něj vyslali domácí na branku hostí několik centrů, ale žádný v gól neproměnili. 

V 79. minutě hráči Chelsea dostali míč do branky. Situaci ale předcházel ofsajd Oliviera Girouda, gól tak nemohl platit. 

Deset minut před koncem základní hrací doby vyškrábl Kepa centr Josefa Hušbauera k Janu Bořilovi. Ten zakončoval v akrobatické pozici z první, ovšem míč mířící do branky vyrazil Kepa, který se stihl skvěle přesunout. 

A tak se o šest minut později prosadili hosté. Willian vyslal přesný centr na pravou stranu pokutového území, kde našel hlavu Marcose Alonsa, který zařídil Chelsea vítězství 1:0. 

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha - Chelsea FC 0:1 (0:0)
Branka: 86. Alonso. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller - Siebert, Stegemann (všichni Něm.). ŽK: Coufal (Slavia). Diváci: 17 484.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme