Kluci dokázali, že se i Chelsea můžou vyrovnat, pochvaloval si trenér Trpišovský

Fotbalisté Slavie vypadli ze čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea. I na Stamford Bridge se ale prezentovali solidním výkonem, který podtrhli třemi vstřelenými góly. Kromě hráčů se ocenění dočkali také fanoušci vršovického klubu, kteří byli celé utkání hodně slyšet.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děkovačka hostů musela být slyšet snad i v centru Londýna u věže Big Ben, i tím, co předvedli na tribuně, tu slávisté udivovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kluci dokázali, že se i Chelsea dokáží vyrovnat, pochvaloval si trenér Trpišovský

Slávistické fanoušci ocenili i Londýňané: „Byli fantastičtí. V životě jsem něco takového neslyšel,“ řekl pro Radiožurnál Jeff, který žije v Londýně. Na české poměry byl svým způsobem výjimečný i výkon Pražanů přímo na hřišti, tedy pokud pomineme mizernou úvodní čtvrthodinu.

Třeba na twitteru se příznivci domácích ptali, kdo je k sakru Petr Ševčík, a zda by nestálo za to ho koupit do Chelsea. Vždyť dal dva góly, což se mu mimochodem nikdy předtím nepovedlo.

Až teď, a zrovna na Stamford Bridge. „Myslím si, že nedal. Já jsem jich tolik nedal a schoval jsem si to sem. Ani jsem nevěděl, jak se mám radovat. Mohlo to ještě skončit jinak. Odkopávali balony, gólman zdržoval. Bylo cítit, že mají strach o výsledek. Myslím si, že do toho všichni dali maximum,“ připomíná Ševčík.

Výborná druhá půle nestačila. Slavia podlehla ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy Chelsea 3:4

Číst článek

Ano, zní to skoro jako sci-fi, věřte, nebo ne, ale český tým ve druhé půli v několika pasážích hry skutečně přehrával jeden z nejslavnějších týmů světa.

„Všichni dávají za příklad anglickou ligu. Jak se tam hraje jinak, jak je to z jiné planety a že my na to nemáme. Myslím, že kluci v těch dvou zápasech dokázali, že se dokážou takovému týmu vyrovnat,“ pochvaloval si trenér Jindřich Trpišovský i přesto, že pohárová soutěž pro jeho tým končí.

Ale opustit evropskou scénu v polovině dubna, po zápase na hřišti Chelsea, to zřejmě Slavii nikdo vyčítat nebude.

David Nyč, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme