Nejužší kádr v sezoně. Trpišovského před soubojem s Kodaní omezují zranění i soupiska Evropské ligy

Fotbalovou Slavii čeká v Evropské lize klíčový zápas. Kdyby porazila Kodaň i na svém stadionu, výrazně by se přiblížila postupu ze základní skupiny do jarní části soutěže. Jenomže do důležitého utkání půjde bez spousty zraněných hráčů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Na tréninku Jindřich Trpišovský hýřil dobrou náladou, a dokonce se zapojil do hry se svými hráči. Ale jinak mu rozsáhlá marodka dělá starosti. „Asi budeme mít nejužší kádr v sezoně. Budeme limitovaní i soupiskou Evropské ligy, takže někteří hráči ještě vypadnout,“ říká Radiožurnálu trenér Slavie.

ONLINE: Slavia - FC Kodaň

Číst článek

Seznam slávistických marodů se v posledních dnech znovu rozšířil. Stanislav Tecl musel na operaci a ve víkendovém derby se zranili Ondřej Kúdela a Vladimír Coufal. Na soupisce pro Evropskou ligu navíc nejsou zapsaní Jakub Jugas a Muris Mešanović. Trenér tak bude mít jen omezené možnosti, jak proti Kodani sestavu poskládat.

„Pro mě je to míň myšlenek. Když je jmen na tabuli míň, variant je míň. Ale z hráčů, kteří nám zbyli, budeme mít výborný tým,“ slibuje Trpišovský.

Počet zraněných může souviset s náročným programem. Slavia v aktuální sezoně odehrála nejvíc zápasů z českých týmů, a to ještě mnozí hráči nastupují i za reprezentaci.

Zápasy, terén a touha hrát

„Je to náročné po fyzické stránce. Zápasů se hraje hodně a mezi nimi musíme skoro jenom odpočívat. Není čas na žádnou fyzickou přípravu na hřišti,“ přemýšlí záložník Jaromír Zmrhal.

A trenér Trpišovský s ním souhlasí: „Myslím, že to je kombinace všeho. Počtu zápasů, zhoršujících se terénů, hráči to mnohdy ani neřeknou, protože chtějí hrát, takže určité věci přechází a pak z toho něco může být.“

Slávistické trable se donesly i k soupeři. „Může to mít vliv, ale těžko říct. Nevidím do budoucna, jsme tu od toho, abychom předvedli co nejlepší výkon, ať je Slavie v nejsilnějším složení, nebo ne,“ říká kodaňský záložník Ján Greguš, který v minulosti působil i v české lize.

Zápas Slavia - Kodaň začne ve 21 hodin a Radiožurnál ho celý bude vysílat v přímém přenosu. Server iROZHLAS.cz nabídne textový online.

🎥Už zítra nás čeká důležité utkání @UEFA Europa League s @F.C. København! Jak se na něj sešívaní chystají? Nenechte si ujít tradiční preview na #slaviatv! #uel
youtu.be/88y9X_I9C6A

20:37 – 07. 11. 2018

1 19

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme