Mosquera nařkl asistenta Slavie Řeháka z rasismu. ‚Řekl mi opice,‘ tvrdí plzeňský záložník

Plzeňský fotbalista Jhon Mosquera po nedělním utkání 13. kola první ligy na Slavii na sociální síti obvinil asistenta trenéra Pražanů Pavla Řeháka z rasismu. Západočeský klub se za hráče postavil a požádal červenobílé o prošetření incidentu. Plzeňští se zároveň ohradili proti údajně extrémně vulgárnímu chování některých členů slávistického realizačního týmu. Pražané se zatím oficiálně nevyjádřili.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jhon Edison Mosquera z Plzně dostává červenou kartu

Jhon Edison Mosquera z Plzně dostává červenou kartu | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Šlágr podzimu v Edenu, který Slavia v dlouhé přesilovce vyhrála 2:0, provázely mimořádně velké emoce.

Tři červené v jednom týmu jsem nikdy nezažil, řekl Trpišovský o zápasu Slavie s Plzní

Číst článek

Plzeňští dohrávali bez tří vyloučených hráčů – v 11. minutě dostal od rozhodčího Pavla Fraňka červenou kartu Radim Řezník, v 81. minutě Luděk Pernica a na začátku nastavení pak Mosquera. Kolumbijský křídelní hráč po zápase nařkl Řeháka z rasistické urážky, kterou prý slyšel cestou do kabiny, když opouštěl hřiště.

„Tenhle hloupý člověk mi řekl opice,“ napsal Mosquera na instagramu a zakroužkoval fotku s Řehákem. „Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože bych mu rozbil obličej,“ doplnil plzeňský záložník. Svůj příspěvek na sociální síti poté smazal.

Plzeňský klub se za Mosqueru postavil. Viktoria zároveň zkritizovala Slavii za údajně extrémně vulgární chování některých členů realizačního týmu. Západočeši si během celého zápasu museli vyslechnout řadu nadávek z hlediště, „kotel“ za brankou například skandoval „Zk.....á“ a zbytek stadionu připojil „Plzeň“.

„Události ze závěru nedělního utkání dalece přesáhly hranice slušnosti. Extrémně vulgární chování některých členů domácího realizačního týmu v průběhu celého zápasu i po něm považujeme za absolutně nedůstojné. Vrcholem byla situace, kdy hráč našeho klubu Jhon Mosquera odcházel do kabin a vyslechl si řadu nadávek nejen z publika, ale bohužel i z řad právě domácího realizačního týmu,“ uvedla Viktoria na svých internetových stránkách.

Fotbalisté Slavie porazili ve šlágru kola Plzeň 2:0, hosté dohrávali bez tří vyloučených hráčů

Číst článek

„Jeden z jeho členů jej podle jeho slov dokonce urazil rasisticky, na což Mosquera upozornil bezprostředně po zápase v útrobách stadionu a následně i na sociálních sítích. Viktoria Plzeň stojí pevně za svým hráčem, kterému plně důvěřujeme a má naši maximální podporu. Žádáme tedy domácí klub o důkladné prošetření celého incidentu a případně i tvrdý postih konkrétního viníka. Porážku na hřišti přijímáme, jednání tohoto typu však tolerovat ani tiše přejít nehodláme,“ dodali Západočeši.

Velké emoce vzbudil také slávistický útočník Michael Krmenčík, který nezvykle bouřlivě slavil gól na 2:0 proti bývalému klubu, kde fotbalově vyrostl. Gestem pak provokoval hostující fanoušky i některé plzeňské hráče. Už po středeční dohrávce s Olomoucí se Krmenčík přidal k vulgárnímu pokřiku fanoušků proti Západočechům, za což se později omluvil.

Slavia díky vítězství snížila v tabulce náskok vedoucí Plzně na jediný bod.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme