Tři červené v jednom týmu jsem nikdy nezažil, řekl Trpišovský o zápasu Slavie s Plzní

Měl to být pohledný fotbal, místo toho to byla bitva. Fotbalisté Slavie porazili ve třináctém ligovém kole Plzeň 2:0, prakticky celý zápas ale hráli přesilovku. V jedenácté minutě se totiž nechal vyloučit plzeňský Radim Řezník. Potom následovaly červené karty ještě pro spoluhráče Luďka Pernicu a Jhona Mosqueru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luděk Pernica z Plzně dostává červenou kartu od rozhodčího Pavla Fraňka

Luděk Pernica z Plzně dostává červenou kartu od rozhodčího Pavla Fraňka | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Šli jsme do zápasu s nějakým plánem, Plzeň určitě taky a samozřejmě tohle změnilo ráz zápasu,“ reagoval Jindřich Trpišovský na vyloučení plzeňského obránce Řezníka, které výrazně ovlivnilo průběh celého utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Plzně v zápase se Slavií dostali tři červené karty. Více si poslechněte v reportáži Mikuláše Jáši

Situace, kdy během zápasu vidí červenou kartu hned tři fotbalisté, byla i pro zkušeného trenéra nová. „Nezažil jsem to nikdy, akorát když jsme se nesešli v nižších soutěžích, bylo nás třeba méně, pak se někdo zranil a postupně odpadávali. Jednou jsem zažil nedohraný zápas, protože jsme nastoupili v osmi, pak se jeden zranil a nedohráli jsme to, kdybych to měl zlehčit. Nezažil jsem to. Samozřejmě i pro hráče je to nestandardní situace,“ řekl Trpišovský.

Jindřich Trpišovský totiž musel přeskupit svůj tým tak, aby více podpořil ofenzivu.

Mnohem větší problémy se změnami v rozestavení na hřišti měl ale logicky trenér Viktorie Michal Bílek. Dvě vyloučení bral sportovně. Po třetí červené kartě už neudržel emoce na uzdě a cítil křivdu.

Fotbalisté Slavie porazili ve šlágru kola Plzeň 2:0, hosté dohrávali bez tří vyloučených hráčů

Číst článek

„To třetí se mi nezdálo jako zákrok, kdy by měla padnout karta. Taky tam byl zákrok u naší lavičky, kdy (Ubong) Ekpai trefil Mosqueru do hlavy, ani se nepískal faul a taky to byl žlutý zákrok. Nevím. Jak jsem řekl, nemůžu se vyjadřovat k červeným kartám, protože jsem to opravdu neviděl,“ citoval Bílka Radiožurnál.

Minimálně po žluté, ne-li červené kartě volala také strkanice, do které byl zapletený Slávista Michael Krmenčík, který v minulosti hájil barvy Viktorie. Kritiku vzbudila také jeho oslava gólu do sítě svého bývalého klubu.

Současný trenér Západočechů, Michal Bílek, jeho chování na hřišti jen stroze okomentoval: „To je jeho svědomí.“

Viktoria Plzeň zůstává v nejvyšší fotbalové lize na prvním místě. Před druhou Slavií už má ale náskok jen jeden bod.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme