Na Arsenal jsme neměli, přiznal Trpišovský. Slavia jde podle kouče nahoru, na únavu porážku nesváděl

Přestože se fotbalisté Slavie rozloučili s Evropskou ligou domácím debaklem 0:4 s Arsenalem v odvetě čtvrtfinále, podle trenéra Jindřicha Trpišovského ukázali, že jsou dál než při tažení soutěží v sezoně 2018/19. Předloni Pražané ve stejné fázi vypadli s jiným londýnským týmem Chelsea.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský

Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský | Foto: IAN MACNICOL | Zdroj: Reuters

„Oproti roku 2019, i když jsme doma Arsenalu gól nedali, jsme silnější v ofenzivě. Máme víc dynamických a rychlých hráčů. To se ukázalo i v zápasech v Leicesteru, s Rangers nebo v Nice. Teď jsme byli hodně bodově úspěšní venku,“ řekl Trpišovský při online tiskové konferenci.

Jízda fotbalistů Slavie v Evropské lize skončila, ve čtvrtfinálové odvetě podlehli Arsenalu 0:4

Číst článek

V předminulém ročníku Evropské ligy Slavia hodně spoléhala na standardní situace. „I díky nim jsme se dostali tak daleko. Měli jsme hodně vysokých hráčů jako Souček, Ngadeu nebo Škoda a dávali hodně gólů ze standardek. Třeba se Sevillou jsme předloni měli velký kus sportovního štěstí, i když jsme si to museli zasloužit,“ uvedl pětačtyřicetiletý kouč.

„Letos byly postupy přes Leicester a Rangers zasloužené a jednoznačné. Všechny zápasy ve skupině i vyřazovací fázi jsme odehráli na vysoké úrovni. Když se člověk v pozápasových parametrech dívá na čísla, tak vstupy na soupeřovu polovinu nebo počet situací ve vápně máme výrazně vyšší než před dvěma lety,“ doplnil Trpišovský.

V této sezoně se podle něj Pražané tolik nepřizpůsobovali protivníkům. „Předloni jsme spíš rozbíjeli hru soupeře a reagovali na něj. Teď jsme šli víc vlastní cestou, málokdy jsme určovali rozestavení podle soupeře,“ poznamenal Trpišovský.

„Když už takový zápas hrajete jako dnes, máte minus čtyři hráče základní sestavy a další dva tři zdravotně rozbité, je to strašně znát. Na všech postech potřebujete kvalitu a aby vám pomohli i střídající hráči,“ konstatoval Trpišovský.

Brzké tři góly

Slávisté po nadějné remíze 1:1 z Londýna doma v úvodu zcela propadli a během 18. a 24. minuty třikrát inkasovali.

Kúdelu chce skotská policie obvinit z rasismu, tvrdí Kamarův právník. ‚Nechutné,‘ reaguje Tvrdík

Číst článek

„Pro tým je strašná rána, když se na to chystáte a během šesti minut dostanete tři góly. To vás psychicky srazí dolů. Gól by nám pomohl, ale musíme přiznat, že druhý poločas byl u spoustu hráčů na morál. Jsem za to rád, ale dnes jsme neměli na to Arsenal potrápit,“ prohlásil bývalý kouč Liberce nebo Žižkova.

Na úřadujících českých mistrech byla podle něj znát i velká únava, přestože na ni vysokou porážku nesváděl.

„Dělali jsme i taktické chyby, byli jsme pozdě u hráčů, špatně si předávali hráče hlavně v prvním poločase. Byly tam chyby v organizaci hry. Vůbec nechci říkat, že jsme prohráli proto, že jsme byli unavení. Ale pro styl, který hrajeme, a pro kvalitu potřebujeme určité parametry. Teď jsme se toho nedotkli, i když kluci do toho dali všechno,“ uvedl Trpišovský.

Červenobílí v tomto ročníku podruhé prohráli 0:4, před Arsenalem stejným výsledkem podlehli v závěru skupiny v Leverkusenu.

„Nezvládli jsme podobné zápasy. Na tuhle úroveň musíte mít kvalitu, být takticky vyspělí a soupeři se vyrovnat běžecky a rychlostně. Nebylo to teď ani v Leverkusenu a pak je vidět velký rozdíl. Strašně záleží, kdy na soupeře narazíte. V jakém rozpoložení je on a v jakém je váš tým,“ dodal Trpišovský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme