Slávisté porazili ve vršovickém derby Bohemians, jedinou trefu zápasu si připsal Zmrhal

Slávisté zvládli znovu v tomto týdnu zvítězit. Ve vršovickém derby na svém hřišti porazili Bohemians 1:0, když si jedinou trefu zápasu připsal Jaromír Zmrhal. Slavie se díky tomu dostala na první příčku, ze které ji ale může sesadit v pondělí hrající Plzeň.

Praha (Aktualizováno: 19:57 23. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Zmrhal v souboji s Jiřím Bederkou

Jaromír Zmrhal v souboji s Jiřím Bederkou | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Slávisté zvládli znovu v tomto týdnu zvítězit. Ve vršovickém derby na svém hřišti porazili Bohemians 1:0, když si jedinou trefu zápasu připsal Jaromír Zmrhal. Slavie se díky tomu dostala na první příčku, ze které ji ale může sesadit v pondělí hrající Plzeň.

Fotbalisté Sparty jsou novými lídry ligové tabulky, na Letné si poradili s Libercem 4:1

Číst článek

Favority zápasu byli slávističtí fotbalisté, kteří za sebou měli vítězství proti Bordeaux v Evropské lize. První ale výrazně ohrozili soupeřovu bránu hosté z Bohemians, konkrétně Martin Hašek. Ten se z dálky napřáhl a jeho pokus orazítkoval břevno.

Velký zásah do sestavy musel udělat Jindřich Trpišovský, když si Stanislav Tecl ošklivě zranil koleno. Na jeho místo nastoupila nová posila z Příbrami Jan Matoušek.

Následně se dostávali slávisté do stále nebezpečnějších šancí, které dokázal nakonec nejlépe zakončit Jaromír Zmrhal. Domácímu záložníkovi nahrával Tomáš Souček a ten pak křižnou střelou prostřelil Romana Valeše.

Na začátku druhé půle se hrálo především uprostřed hřiště. Do celkem nebezpečných se ale stále více dostávali hostující fotbalisté. Schumacherův centr dokázal nakonec i s pomocí břevna Kolář zlikvidovat.

Následně se pokoušel zakončit prudkou střelou z dálky Vodháněl, jeho pokus slávistický gólma vyrazil jen před sebe, kde byl připravený Jakub Nečas. Jeho dorážka po teči od domácího Ngadeua proletěla těsně vedle tyčky.

I poté byli klokani nebezpeční a domácí celek se věnoval jenom defenzivě. Bohemians ale vyrovnat nedokázali. Slavia si tak díky zisku tří bodů dostal do čela ligové tabulky.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme