‚Banda ožralých neandrtálců.‘ Vedení Slavie se stydí za fanoušky v Kodani, Tvrdík slibuje zákazy vstupu

I přes výhru 1:0 nad FC Kodaň neskončil výjezd Slavie Praha do Dánska úspěchem. V negativním smyslu se předvedla hlavně část fanoušků sešívaných, která měla v Kodani hajlovat a poprala se s pořadatelskou službou i policií.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Kodaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie.

Fanoušci Slavie (ilustrační foto) | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Odprezentovali jsme SKS jako bandu ožralých neandrtálců, příště už srdečné přivítání nečekejme. Nikdy jsem se necítil trapněji,“ napsal na twitter generální sekretář Slavie Jiří Vrba.

Střelec Matoušek měl v Praze autonehodu. ‚Asi bude muset před zápasem vždycky bourat,‘ smál se trenér

Číst článek

Reagoval na chování části fanoušků Slavie při výjezdu na zápas Evropské ligy do Kodaně. V Dánsku bylo podle odhadů patnáct stovek fanoušků českého vicemistra, už při pochodu od kodaňské radnice na stadion se někteří měli představit nacistickým pozdravem.

Nepřístojnosti pokračovaly i v průběhu zápasu a gradovaly na jeho konci. Část osazenstva sektoru pro hosty se poprala mezi sebou, následně s pořadatelskou službou a mimo stadion i s policií. V jejich chování mohl hrát velkou roli alkohol po 800 kilometrů dlouhém výjezdu.

Policie měla přímo u stadionu zadržet sedm fanoušků Slavie. K situaci se vyjádřil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, který chce zareagovat tak, aby se podobná ostuda už neopakovala.

Et internt slagsmål på udeholdstribunen, og efterfølgende uroligheder udenfor stadion, resulterede torsdag i syv anholdte Slavia Prag-fans.
Ingen FCK-vagter kom alvorligt til skade, siger @F.C. København til Copenhagen Sundays.

13:48 – 26. 10. 2018

4

„Do Kodaně napíšeme omluvný dopis. Máme skvělé fanoušky, nejlepší v ČR, ale chování některých jednotlivců je za hranou nejen fanouškovského, ale i lidského chování… Poprvé přistoupíme k zákazu trvalého vstupu na stadion,“ napsal.

Vedle ostudy může Slavie za chování svých příznivců očekávat i trest od Evropské fotbalové unie, FC Kodaň přitom přijede do Edenu už za necelé dva týdny. Sešívaní mohou navázat na výhru 1:0, kterou v Dánsku zařídil Jan Matoušek, ten přitom málem nestihl odlet po autonehodě u Prahy. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme